Με καθυστέρηση η καταπολέμηση των κουνουπιών στην ΑΜΘ

Μία εταιρεία αναλαμβάνει τους εναέριους ψεκασμούς και μια τους επίγειους ως το 2022, μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας

Στην τελική του φάση περνά ο διαγωνισμός για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ, με την ανάδειξη την προηγούμενη εβδομάδα από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ, σε έκτακτη συνεδρίασή της, των προσωρινών αναδόχων για το πρόγραμμα, που θα αναλάβουν διαφορετικούς τομείς της καταπολέμησης. Ωστόσο, είναι γεγονός πως οδεύουμε ήδη προς τον Μάιο, τα κουνούπια έχουν εδώ και καιρό εμφανιστεί σε όλη την Περιφέρεια και η καταπολέμηση θα έπρεπε να είχε αρχίσει εδώ και εβδομάδες…

Αντικείμενο του έργου, όπως γράφει ο «Παρατηρητής της Θράκης» είναι η παροχή υπηρεσιών κατά τα έτη 2020-22 σχετικά με την παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών, η διενέργεια από εδάφους παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας και υπολειμματικής ακμαιοκτονίας, η διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας και της περιορισμένης ακμαιοκτονίας, καθώς και η ανίχνευση της κυκλοφορίας του Ιού του Δυτικού Νείλου (WNV) στο σύνολο της περιφέρειας ΑΜΘ.

Το Έργο χωρίζεται σε δύο Δράσεις:

Η Δράση Α’ (Επίγειες Δράσεις: Τμήμα Α1(ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ), Τμήμα Α2 (ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ), Τμήμα Α3 (ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ), Τμήμα Α4 (ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ), Τμήμα Α5 (ΠΕ ΕΒΡΟΥ), στις οποίες μπορούσαν εταιρείες να καταθέσουν προτάσεις συνολικά ή επιμέρους για κάθε ΠΕ.

Η Δράση Β’ αφορούσε Εναέριες Δράσεις στο σύνολο της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Για τις εναέριες δράσεις προσφορά κατέθεσε μόνο μία εταιρεία, ενώ για τις επίγειες μία εταιρεία κατέθεσε για όλες τις Περιφερειακές ενότητες, ενώ δύο εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για επιμέρους ΠΕ, μία για την ΠΕ Ροδόπης και μία για την ΠΕ Δράμας.

Όμως κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, η αρμόδια επιτροπή διαπίστωσε ελλείψεις στις προσφορές των δύο εταιρειών που είχαν κάνει επιμέρους προσφορές για τις ΠΕ Δράμας και Ροδόπης, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην δεύτερη φάση, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, μόνο οι δύο πρώτες εταιρείες, οι οποίες αναδείχθηκαν και προσωρινοί ανάδοχοι, στις επιμέρους δράσεις τους.

Έτσι το συνολικό κόστος για τις εναέριες δράσεις θα ανέλθει στα 7.984.905,60 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ για τις επίγειες δράσεις το κόστος ανέρχεται στα  3.514.017,68 ευρώ, που κατανέμεται ως εξής:

 Τμήμα Α1 (ΠΕ Δράμας) 336.568,71 ευρώ

Τμήμα Α2 (ΠΕ Καβάλας) 881.154,73 ευρώ

Τμήμα Α3 (ΠΕ Ξάνθης) 565.461,20 ευρώ

Τμήμα Α4 (ΠΕ Ροδόπης) 556.551,43 ευρώ

Τμήμα Α5 (ΠΕ Έβρου) 1.174.281,61 ευρώ

Αυτό σημαίνει πως το συνολικό κόστος της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια θα ανέλθει στα 11.498.923,28 ευρώ.

Να σημειωθεί πως στην απόφαση μειοψήφησαν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής Ιμάμογλου Τζιχάν, Μωυσιάδης Αριστείδης και Ταπατζάς Εμμανουήλ, ψηφίζοντας κατά όπως έκαναν και από την αρχή της διαδικασίας, έχοντας ενστάσεις για την όλη διαδικασία του διαγωνισμού.

Επίσης καταψήφισε ο κ. Χατζηπέμου Χρήστος,  που καταψήφισε όλα τα θέματα της συνεδρίασης, θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός ότι είχαν λιγότερο από μία ώρα να μελετήσουν τα θέματα πριν κληθούν να τα ψηφίσουν.

 

Το προβλεπομενο πρόγραμμα για αυτή την εβδομάδα:

Συνεργείο Αρμοδιότητες Δευτέρα,27/4/20 Τρίτη, 28/04/20 Τετάρτη,29/04/20 Πέμπτη, 30/04/20 Παρασκευή,01/05/20 Σάββατο,02/05/20
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Συντονισμός, εκπαίδευση, έλεγχος   συνεργείων, δειγματοληψίες  

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ  
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Συντονισμός, εκπαίδευση, έλεγχος   συνεργείων, δειγματοληψίες ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ  
1. Συνεργείο Δειγματοληψίες / Ψεκασμοί στο Αστικό (ΑΣ) περιαστικό (ΠΑ) σύστημα, Αγροτικό (ΑΓ)  φυσικό (ΦΣ) σύστημα ΑΠΑΛΟΣ ΑΝΘΕΙΑ     ΑΡΙΣΤΗΝΟ                          (Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

 

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ (Δυτικά) ΧΙΛΗ                                     (Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

 

ΛΟΥΤΡΑ ΔΟΡΙΣΚΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

(Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

 

ΦΕΡΕΣ ΠΟΡΟΣ                    (Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)  
2. Συνεργείο Δειγματοληψίες / Ψεκασμοί στο Αστικό (ΑΣ) περιαστικό (ΠΑ) σύστημα, Αγροτικό (ΑΓ)  φυσικό (ΦΣ) σύστημα ΦΕΡΕΣ ΠΟΡΟΣ

(Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

 

ΠΕΠΛΟΣ ΚΗΠΟΙ ΓΕΜΙΣΤΗ   (Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

 

ΑΡΔΑΝΙΟ ΒΡΥΣΟΥΛΑ        (Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

ΤΑΥΡΗ ΘΥΜΑΡΙΑ                  (Δ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ)

 

ΤΥΧΕΡΟ ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ      (Δ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ)

 

 
  3.  Συνεργείο Δειγματοληψίες / Ψεκασμοί στο Αστικό (ΑΣ) περιαστικό (ΠΑ) σύστημα, Αγροτικό (ΑΓ)  φυσικό (ΦΣ) σύστημα ΣΟΥΦΛΙ ΚΟΡΝΟΦΩΛΙΑ

(Δ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ)

ΛΑΒΑΡΑ ΚΙΣΣΑΡΙΟ ΑΜΟΡΙΟ

(Δ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ)

ΜΑΝΔΡΑ ΠΡΩΤΟΚΚΛΗΣΙ ΑΓΡΙΑΝΝΗ

(Δ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ)

ΔΑΔΙΑ ΛΥΚΟΦΗ ΛΑΓΥΝΑ

(Δ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ)

 

 
4. Συνεργείο Δειγματοληψίες / Ψεκασμοί στο Αστικό (ΑΣ) περιαστικό (ΠΑ) σύστημα, Αγροτικό (ΑΓ)  φυσικό (ΦΣ) σύστημα ΙΣΑΑΚΙΟ ΠΡΑΓΓΙ ΠΕΤΡΑΔΕΣ ΠΥΘΙΟ

(Δ. ΔΙΔ/ΧΟΥ)

 

ΕΛΛΗΝΟΧΩΡΙ ΜΑΝΗ ΚΑΡΩΤΗ

(Δ. ΔΙΔ/ΧΟΥ)

 

ΡΗΓΙΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΘΥΡΕΑ ΛΑΓΟΣ

(Δ. ΔΙΔ/ΧΟΥ)

 

ΔΙΔ/ΧΟ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ ΚΥΑΝΗ

(Δ. ΔΙΔ/ΧΟΥ)

 
5. Συνεργείο Δειγματοληψίες / Ψεκασμοί στο Αστικό (ΑΣ) περιαστικό (ΠΑ) σύστημα, Αγροτικό (ΑΓ)  φυσικό (ΦΣ) σύστημα ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

(Δ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ)

ΠΥΡΓΟΣ ΛΕΠΤΗ ΝΕΟΧΩΡΙ (Δ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ) ΒΥΣΣΑ ΚΑΒΥΛΗ                     (Δ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ)  
6. Συνεργείο

SKODA NIA 4763

 

Δειγματοληψίες / Ψεκασμοί στο Αστικό (ΑΣ) περιαστικό (ΠΑ) σύστημα. ΧΕΙΜΩΝΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ                          (ΦΡΕΑΤΙΑ) ΒΥΣΣΑ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ (ΑΣ-ΠΑ) ΚΑΝΑΔΑΣ ΑΡΖΟΣ ΠΛΑΤΗ (ΑΣ-ΠΑ) ΘΟΥΡΙΟ ΣΟΦΙΚΟ (ΑΣ-ΠΑ)  
7. Συνεργείο

SKODA EEP 7993

Δειγματοληψίες / Ψεκασμοί στο Αστικό (ΑΣ) περιαστικό (ΠΑ) σύστημα, Αγροτικό (ΑΓ)  φυσικό (ΦΣ) σύστημα ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ (Ανατολικά)

ΜΑΪΣΤΡΟΣ

(Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

 

ΑΓΝΑΝΤΙΑ ΝΙΨΑ ΔΩΡΙΚΟ (Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

 

ΚΑΒΗΣΟΣ ΠΥΛΑΙΑ ΙΤΕΑ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

(Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

 

ΜΑΚΡΗ ΔΙΚΕΛΛΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ                         (Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

 

 
8. Συνεργείο

VW EBM 5941

Δειγματοληψίες / Ψεκασμοί στο Αστικό (ΑΣ) ΑΠΑΛΟΣ ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ (ΑΣ) ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΧΙΛΗ (ΑΣ) (ΦΡΕΑΤΙΑ) ΑΝΘΕΙΑ ΛΟΥΤΡΑ (ΑΣ)  
9. Συνεργείο

SKODA EEP 7991

Δειγματοληψίες / Ψεκασμοί στο Αστικό (ΑΣ) ΤΥΧΕΡΟ ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ (ΑΣ) ΛΥΡΑ ΛΑΓΥΝΑ (ΑΣ) ΣΟΥΦΛΙ (ΑΣ)  

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο