Με καλή κίνηση οι πρώτες μέρες επαναλειτουργίας της αγοράς στην Αλεξανδρούπολη

Μετά από 2 εβδομάδες τα ασφαλή συμπεράσματα, αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Κασαπίδης

Της Κικής Ηπειρώτου

Με θετικό πρόσημο, όπως άλλωστε αναμενόταν, έκλεισε το πρώτο τριήμερο επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης, μετά από το δίμηνο λουκέτο. Ωστόσο, με δεδομένο αυτό ακριβώς το μεγάλο διάστημα που τα καταστήματα ήταν κλειστά, θα χρειαστεί ένα διάστημα περίπου 2 εβδομάδων, προκειμένου να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την «ολική –ή μη- επαναφορά» της αγοράς.

Όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης, η κίνηση τις πρώτες μέρες ήταν αρκετά καλή, καθώς, λόγω του παρατεταμένου λουκέτου, είχαν συσσωρευτεί πολλές ανάγκες των καταναλωτών, τις οποίες και έσπευσαν να τακτοποιήσουν.

«Δεν είναι όμως αυτή η εικόνα ενδεικτική της κατάστασης που θα επικρατήσει αργότερα στην αγορά, θα χρειαστεί να περιμένουμε περίπου 2 εβδομάδες, προκειμένου να εξάγουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα», σημειώνει ο κ. Κασαπίδης και υπογραμμίζει πως το σημαντικότερο είναι ότι οι πελάτες πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς κάνοντας τα ψώνια τους από τα εμπορικά μας καταστήματα, καθώς όλες οι επιχειρήσεις είναι εξοπλισμένες με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά και τηρούνται όλα τα μέτρα αυστηρά.

Αναφορικά με την στήριξη από το κράτος, σταδιακά καταβάλλεται το επίδομα των 800 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, πέρα από αυτό όμως, τα υπόλοιπα αιτήματα εκκρεμούν και όπως λέει ο αντιπρόεδρος, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για την ικανοποίησή τους.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα με Βαλκάνια και Τουρκία, ώστε να δοθεί μία ώθηση στην αγορά και από τους ξένους καταναλωτές, ο κ. Κασαπίδης σημειώνει πως θα είναι κάτι θετικό, μόνο, όμως εφόσον διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και εφαρμοστούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα αποφασιστούν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, τα μηνύματα που λάμβανε η τοπική αγορά πριν την πανδημία, για το φετινό καλοκαίρι, ήταν ιδιαίτερα θετικά, με ενδιαφέρον από ξένες αγορές, ίσως και μεγαλύτερο ακόμη από πέρσι, που ήταν, όπως λέει, μία χρονιά-ρεκόρ.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο