Μαζική η συμμετοχή, πλούσια η συζήτηση στην Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία Τσίπρα

 Κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης προς τους προοδευτικούς, δημοκράτες, αριστερούς πολίτες της περιοχής και συμβολής στη δημιουργία ενός μεγάλου μαζικού, σύγχρονου, συμμετοχικού κόμματος απηύθυνε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια μεγάλη ανοιχτή συνέλευση το βράδυ της Δευτέρας παρουσίασε το σχέδιο του για την ανασυγκρότηση του κόμματος και τον μετασχηματισμό του ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, ενώ αφού έκανε εκτενή αναφορά σε θέματα της επικαιρότητας, άκουσε επί μακρόν τις τοποθετήσεις πολιτών, τα ερωτήματα τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους και απάντησε σε πολλά από αυτά.

Το νέο κόμμα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει και μετασχηματίζεται. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κόμμα ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, το μεγάλο βήμα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει μπροστά με μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά, με τις «εύλογες ανησυχίες» που εκφράστηκαν τόσο για το αν πρόκειται για “μετατόπιση” του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το αν αποτελεί εγχείρημα “προσχώρησης”, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και «πως δεν πρέπει να φοβόμαστε μην μολυνθούμε από ανθρώπους που έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και ριζοσπαστικοποιούνται»

Κριτική για τη ΝΔ

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, «έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της ψεύτικης αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας» και αναφερόμενος στη μεσαία τάξη πρόσθεσε ότι η ΝΔ έκανε σημαίας της τις ελαφρύνσεις σε αυτή και «αντί για ελαφρύνσεις βλέπουμε επιβαρύνσεις και στοχευμένες πολιτικές εξυπηρετήσεις μεγάλων συμφερόντων».

Στηλίτευσε την «αδράνεια» της κυβέρνησης στο πεδίο των εθνικών θεμάτων, σημειώνοντας πως «εδώ και πέντε μήνες δεν έχει επιμείνει στο θέμα της ενεργοποίησης των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, που κέρδισε η προηγούμενη κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και επέκτασής τους για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Αναφερόμενος συνολικότερα στην στάση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα και το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας είπε: «ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε της εκλογές αξιοποιώντας την ακραία ρητορική και την ιδεοληψία του Σαμαρά. Και στα εθνικά θέματα και στο προσφυγικό».

Γιωργος Πανταζίδης

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο