Μαρουσάκης: Η αστάθεια του καιρού παραμένει, έρχεται καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο

Ψυχρό μέτωπο από την περιοχή των Βαλκανίων επηρέασε και σήμερα Δευτέρα 14/6 τη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία κυμάνθηκε σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα, με ενίσχυση των βοριάδων.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η νέα κακοκαιρία προκαλείται από μια ζώνη νεφώσεων που εκτείνεται από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και φτάνει και μέχρι τη χώρα μας. Κυρίως θα επηρεαστούν περιοχές προς το Αιγαίο και τα ηπειρωτικά τμήματα από τα ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος υπογραμμίζει ακόμη πως θα ενισχυθούν και οι βοριάδες σε Αιγαίο και Ιόνιο και οι βοριάδες αυτοί είναι και το αίτιο που δεν θα υπάρξουν φαινόμενα στη δυτική χώρα καθώς το μέτωπο θα μετατοπίζεται ανατολικότερα. Προσοχή χρειάζεται σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης.

«Τα φαινόμενα εμφανίζουν μεγάλες ραγδαιότητες που σημαίνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να πέσει μεγάλος όγκος νερού» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Άστατος θα είναι ο καιρός και στην Αττική, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.

Η κακοκαιρία αυτή θα διατηρηθεί και αύριο Τρίτη ενώ από Τετάρτη, όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, θα υπάρξει βελτίωση που θα γίνει πιο αισθητή την Πέμπτη με αύξηση της θερμοκρασίας για να οδηγηθούμε σταδιακά σε ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.

ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο