Μαγικό ταξίδι ως την Κολομβία με τα μοναδικά coffee tales της Lavazza!

Ένα μοναδικό event πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στο Cafe Eccentrico στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρουσιάστηκαν δύο coffee tales – έκπληξη, δια χειρός της κυρίας Φωτεινής Βουγά,  Coffee Trainer της P. T. Beverage World. Βασικός «πρωταγωνιστής» σε αυτό το ξεχωριστό «πάντρεμα» καφέ και αλκοόλ, ήταν το νεότερο, και ήδη αγαπημένο, premium blend tierra Colombia της Lavazza.

Το συγκεκριμένο blend σερβίρεται σε αποκλειστικότητα στο Cafe Eccentrico και το event πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε  συνεργασία με την τοπική επιχ/ση Barista Lovers, αποκλειστικό διανομέα του espresso Lavazza για τους νομούς Έβρο και Ξάνθη!

Το νέο premium blend tierra colombia, όπως μας είπε η κυρία Βουγά, είναι μία εξαιρετική ποικιλία 100% washed arabica.

«Πρόκειται για ένα πολύ πλούσιο σε αρώματα και σώμα φλιτζάνι,ήπιας οξύτητας στο οποίο κυριαρχούν αρώματα γιασεμιού, λάιμ και τροπικών φρούτων. Το project Tierra στο οποίο ανήκει, έχει από το 2002 μια πολύ ισχυρή δέσμευση με την βιωσιμότητα και βασίζεται σε 3 θεμελιώδεις αρχές. Την ποιότητα του προϊόντος, την υποστήριξη και την εκπαίδευση των farmers καθώς και τον σεβασμό προς τον πλανήτη.

Όσο για το τι είναι τελικά ο καφές για έναν άνθρωπο που ασχολείται επαγγελματικά με την παρασκευή του, μας λέει: «Ο καφές είναι πάθος. Θέλει πολύ διάβασμα, μεγάλη αφιέρωση χρόνου, πολύ ενέργεια και να είσαι σωστός επαγγελματίας.  Όμως, στο τέλος, όλο αυτό το ταξίδι σε ανταμείβει!».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Ποτόλιας, Coffee Business  developer του brand, με περιοχή ευθύνης το βορρά,  μίλησε για τον βασικό στόχο του event.

«Θέλουμε να δεί και να κατανοήσει o κόσμος,  ποιος είναι ο Lavazza, πίσω από το tierra project και ειδικά το νέο blend Colombia!

Πρέπει να δείξουμε, πλέον, στον κόσμο ότι ο Lavazza έχει ένα coffee expertise και ότι δεν είναι απλά ένας mainstream espresso. Υπάρχουν όλες οι ποικιλίες ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε οποιονδήποτε ουρανίσκο κυκλοφορεί στην αγορά.

Αυτή την στιγμή έχουμε μπει σε μία διαδικασία, με επίσημες συνταγές και παντρεύουμε τον καφέ με το αλκοόλ, πλασάροντας μία νέα τάση που λέγεται coffee tales».

Πλέον, ο Έλληνας καταναλωτής έχει υψηλές απαιτήσεις από τον καφέ, μία συνήθεια που τόσο λατρεύει.

«Φυσικά, άλλωστε ο Έλληνας έχει αποδειχθεί master στην εξέλιξη του καφέ. Άλλωστε, με την κρίση που ζούμε, τα χρήματα που δίνει θέλει να τα δίνει για έναν σωστό και τίμιο καφέ. Γι’ αυτό υπάρχει ένα expertise, όχι μόνο για το brand και την πρώτη ύλη που δουλεύει το κάθε μαγαζί, αλλά και για τον εξοπλισμό που διαθέτει, καθώς και τους Barista που επεξεργάζονται όλα αυτά, με μεγάλη βαρύτητα, από το νερό, έως  τον εξοπλισμό και την συνεχή εκπαίδευση, ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο