Κομοτηνή: Πώς έφυγε από τη ζωή ο ανεμβολίαστος 28χρονος

Υπέρβαρος κι ανεμβολίαστος ήταν ο 28χρονος ασθενής covid που έχασε τη ζωή του στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» το απόγευμα του Σαββάτου 16/10.

Την είδηση έκανε γνωστή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δηλώνοντας τα εξής: «Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορονοϊό στη Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν όλοι ανεμβολίαστοι. Κάνω έκκληση, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε και προσέχετε! Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας».

Πως έφυγε από τη ζωή

Ο ασθενής κατέφτασε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής στις 15:00 του Σαββάτου. Άμεσα εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου επί δύο ώρες οι ιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες κι έκαναν ό, τι μπορούσαν, προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή, παρέχοντάς του και συνεχή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) όταν έχανε τις αισθήσεις του.

Ο θανών ήταν υπέρβαρος χωρίς κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα. Δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ούτε μερικώς. Όταν έφτασε στα Επείγοντα ήταν επί μία εβδομάδα ασθενής covid, βρισκόταν σε καραντίνα και τις τελευταίες δύο ημέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν έφτασε στο Νοσοκομείο είχε δύσπνοια δύο ημερών και το οξυγόνο του ήταν πάρα πολύ χαμηλό (35%).

Διευκρίνισης χρήζει το ότι το Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν νοσηλεύει ασθενής covid, καθώς δεν έχει covid Μονάδα Εντακτικής Θεραπείας. Οι ασθενείς που χρήζουν διασωλήνωσης μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Για να καταστεί δυνατή η μεταφορά τους, όμως, πρέπει να είναι σταθεροποιημένοι, δηλαδή να μη δίνουν «μάχη» για τη ζωή τους. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του 28χρονου στο ΤΕΠ της Κομοτηνής, ασθενοφόρο βρισκόταν απέξω, προκειμένου να τον μεταφέρει στην Αλεξανδρούπολη, αν κατάφερνε να παραμείνει εν ζωή στα Επείγοντα.

Ο θανών κατέληξε το Σάββατο 16/10 περίπου στις 17:00

xronos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο