«Κλειδώνει» έκτακτο επίδομα 300 ευρώ το Πάσχα

Ένας τρίτος γύρος επιταγής ακρίβειας φαίνεται ότι θα πληρωθεί το Πάσχα 2023, με το έκτακτο επίδομα να διαμορφώνεται ενδεχομένως και στα 300 ευρώ, όπως έχει γράψει το iEidiseis από την περασμένη εβδομάδα. Οι πληροφορίες για αύξηση του ποσού φαίνεται να επιβεβαιώνονται, ωστόσο δεν αναμένεται να το ανακοινώσει και επίσημα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στις 12:30.
Το άτυπο «Δώρο Πάσχα» θα είναι ύψους 250-300 ευρώ, όμως σημαντικά ερωτηματικά παραμένουν για τους δικαιούχους. Η επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα δόθηκε σε 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους, όμως σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» κάνουν λόγο για 1,1 εκατομμύρια δικαιούχους, αριθμός αρκετά «πετσοκομμένος» από τις προηγούμενες φορές. Ήδη, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να βγουν εκτός λίστας πληρωμών οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες. Οι σίγουροι φαίνεται να είναι οι συνταξιούχοι, στους οποίους έχουν κοπεί όλα τα δώρα από τις εποχές των μνημονίων, αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι και οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος.

Μία ακόμα πληροφορία που διαρρέεται είναι ότι θα δοθεί «Δώρο Πάσχα» και στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά ακόμα ούτε αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

Πότε θα πληρωθεί το «Δώρο Πάσχα 2023»
Η πληρωμή θα γίνει μέσα στη Μ. Εβδομάδα, όπως έγινε και το Πάσχα του 2022 που πληρώθηκε τη Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου. Φέτος το Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου.
Στο vouchers.gov.gr θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι του Market Pass από το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου που θα ανοίξει η πλατφόρμα, μέχρι τις 15 Μαρτίου. Το εισοδηματικό κριτήριο για τους άγαμους τέθηκε στα 16.000 ευρώ και για τους έγγαμους στα 24.000 ευρώ.
Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται εκείνο το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος.
Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των εξαρτώμενων τέκνων, άλλων εξαρτώμενων μελών και φιλοξενούμενων μελών, καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του φορολογικού έτους 2021, όπως έχει διαμορφωθεί κατά την 31η Δεκεμβρίου 2022.
Αν οι σύζυγοι ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης υποβάλλουν χωριστή δήλωση, λαμβάνεται ο μεγαλύτερος εκ του αριθμού τέκνων που έχει δηλωθεί σε μια εκ των δύο (2) δηλώσεων.
Ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια ισχύουν τα εξής:
Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ.
Οι έγγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
Ως προς τα περιουσιακά στοιχεία, το ύψος της ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους είναι έως 250.000 ευρώ και για τους έγγαμους έως 400.000 ευρώ.
ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο