Κινητοποίηση για την ειρήνη την Κυριακή 21 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης και εργατικά σωματεία της πόλης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, οργανώνουν Κινητοποίηση Ειρήνης την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:30 το πρωί στο Πάρκο Ανεξαρτησίας (Ακαδημίας) στην Αλεξανδρούπολη.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης και Εργατικά Σωματεία της πόλης ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε) στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Η εμπλοκή συνίσταται στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού Λαού, στη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της Ε.Ε. στην Ερυθρά θάλασσα και της φρεγάτας «Σπέτσες» στα ανοιχτά του Λιβάνου, καθώς και σε πλήθος παροχές και διευκολύνσεις, στη μετατροπή της χώρας σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο, στην πρόσφατη εγκατάσταση, πώληση και αποστολή στο έδαφος της Ουκρανίας βλημάτων με απαγορευμένο λευκό φώσφορο.

Καλούμε σε μαζική Κινητοποίηση Ειρήνης στις 21 Απριλίου 2024 στο πάρκο Ακαδημίας στις 11:30 π.μ. – Ημέρα Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης. Η συγκεκριμένη ημερομηνία, μάλιστα, συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης στις 21 Απριλίου 1963.
Ύστερα και από τις πρόσφατες εξελίξεις, την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως απάντηση στη δολοφονική επίθεσή του στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την έντονη ανησυχία μας για την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι του παζλ στην πολύ επικίνδυνη κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβει τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση που το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του ανταπαντήσουν στην ιρανική επίθεση, με θύματα τους λαούς.

Οι πολεμικές εστίες στην περιοχή που φέρουν τη σφραγίδα της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ κι έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση. Η εν εξελίξει γενοκτονία κατά του λαού της Παλαιστίνης, οι ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία και στο Λίβανο, οι τεταμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα στρώνουν το έδαφος για γενίκευση του πολέμου.
Κοντά στις δηλώσεις Μεντβέντεφ και άλλων Ρώσων αξιωματούχων, προστίθενται τώρα και οι δηλώσεις αξιωματούχων του Ιράν πως, σε περίπτωση εμπλοκής των ΗΠΑ στην πολεμική αντιπαράθεση, θα αποτελέσουν εν δυνάμει στόχους οι χώρες που διαθέτουν βάσεις των ΗΠΑ. Φανερώνονται οι θανάσιμοι κίνδυνοι για το λαό μας από την ύπαρξη και την επέκταση του δικτύου των αμερικανονατοϊκών βάσεων και της συμμετοχής τους στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, γιατί με την πολιτική τους έχουν εμπλέξει τη χώρα μας μέχρι στιγμής σε δυο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση συνεχίζει την κατρακύλα, σε συνέχεια της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 στη διάθεση προς πώληση όπλων λευκού φωσφόρου, με την εγκατάσταση στο έδαφος της χώρας και στη συνέχεια αποστολή βλημάτων λευκού φωσφόρου στην Ουκρανία, ο οποίος σύμφωνα με το Πρωτόκολλο III της Σύμβασης για την Απαγόρευση της Χρήσης Ορισμένων Συμβατικών Οπλών, θεωρείται εμπρηστικό όπλο με ιδιαίτερη φονικότητα και τοξικότητα.

Οι ίδιες οι εξελίξεις φανερώνουν ότι η ολοένα βαθύτερη ελληνική εμπλοκή δεν έχει καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας, όπως ισχυρίζονται. Αντίθετα, εξυπηρετούν στο ακέραιο τους δολοφονικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή.
Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή απαίτηση προς την κυβέρνηση της ΝΔ, να αποσύρει άμεσα την στήριξη της στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψουν οι δύο φρεγάτες, να παρθεί πίσω η απόφαση για πώληση βλημάτων λευκού φωσφόρου.

Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης και των Εργατικών σωματείων της πόλης μας στις 21 Απρίλη, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βήμα έκφρασης της αντίθεσης του λαού σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσει η βάση στην Αλεξανδρούπολη, όπως και όλες οι βάσεις του θανάτου!
Να εκφραστεί η αποφασιστική αντίθεση του λαού στο να γίνει “κρέας για τα κανόνια” των ιμπεριαλιστών, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης. Να καταδικαστεί αποφασιστικά η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού. Να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς του κόσμου που παλεύουν για το δίκιο τους.

Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης
Σωματείο Εμπορ/λων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης – Φερών – Σουφλίου
Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξ/πολης & Περιφέρειας
Σωματείο Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr