Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους 602 πολίτες, δηλώνοντας «Έλληνες φορολογούμενοι» που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης
Η επιστολή με τις υπογραφές που επέδωσαν στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους και δηλώνουν «Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες», που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, 602 κάτοικοι της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη. Με επιστολή που επέδωσαν κατά τη συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, εκφράζουν την επιθυμία τους τα έργα και οι δράσεις που τους αφορούν να χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό των δημόσιων ταμείων (δήμου ή κεντρικής κυβέρνησης) και όχι από προγράμματα για Ρομά, αφού, όπως λένε, δεν είναι Ρομά.
Αναλυτικά η επιστολή από το «Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο ‘Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη’ Ελλήνων Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, με μητρική γλώσσα τα τουρκικά» προς το Δήμο αναφέρει τα εξής:
«Είμαστε ντόπιοι Αλεξανδρουπολίτες σε αυτό το τόπο γεννήθηκαν και πέθαναν οι παππούδες μας. Σεβόμαστε όλες τις φυλές των συνανθρώπων μας, όμως, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν είμαστε Ρομά. Είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες και ανήκουμε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Επιθυμούμε τα έργα και οι δράσεις που μας αφορούν να γίνονται με κριτήρια οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, ως προς τη ποιότητα ζωής, που πρέπει να έχει κάθε δημότης Αλεξανδρούπολης.
Η αδυναμία πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής τέρμα Άβαντος στην επικοινωνία και το διαδίκτυο είναι ένα πρόβλημα που ζητάμε από τον Δήμο και τη πολιτεία γενικότερα να λυθεί, θέτοντάς το στον αρμόδιο φορέα (ΟΤΕ).
Αν χρειαστεί χρηματοδότηση αυτή να γίνει από τον προϋπολογισμό των δημόσιων ταμείων (δήμου ή κεντρικής κυβέρνησης) όπου συνεισφέρουμε και εμείς. Δεν θέλουμε κεραίες για πρόσβαση στο διαδίκτυο με χρηματοδότηση από πρόγραμμα για Ρομά».