efhmerida1

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Γιατί τα χιόνια δεν θα επισκεφτούν την Θράκη

Η πρόγνωση από τα Καιρικά Νέα Θράκης 

Ο φετινός χειμώνας μέχρι στιγμής ήταν αρκετά θερμός, με την μέση θερμοκρασία να είναι έως +3 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο. Ο Φλεβάρης όμως φαίνεται να έχει αρκετά χειμωνιάτικες διαθέσεις…
📌Με την αναγγελία του ερχομού της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα ξεκίνησε για ακόμη μια φορά η μετάδοση ψευδών ειδήσεων για πολικές θερμοκρασίες χιονοθύελλες ακόμα και στην περιοχή μας, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνήθειο με αποτέλεσμα την λάθος ενημέρωση των πολιτών.
📌Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και με την βοήθεια του χάρτη που φτιάξαμε για εσάς ώστε να κατανοήσετε καλύτερα την επερχόμενη αλλαγή.
📍Για πρώτη φορά στον φετινό χειμώνα έχουμε συσσώρευση ψύχους μωβ χρώμα στην ανατολική Ευρώπη, ένα κομμάτι θα κινηθεί νοτιότερα πιο εξασθενημένο μπλέ  χρώμα προς την περιοχή μας.


📍 Τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε ερωτήσεις για τον αν θα χιονίσει στην Θράκη μας η γιατί τα τελευταία χρόνια χιονίζει πχ στην Αθήνα και όχι εδώ.
📍Στον παρακάτω χάρτη βλέπουμε τις ψυχρές αέριες μάζες οι οποίες από το βράδυ του Σαββάτου θα περάσουν τα βόρεια σύνορα μας και ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο συνοδεία θυελλωδών βοριάδων.
📍 Φανταστείτε την ψυχρή μάζα σαν ένα “ποτάμι” κρύου αέρα που κινείται από την ανατολική Ευρώπη, νοτιότερα στον δρόμο της όμως δεν συναντάει το υγρό στοιχείο δλδ κάποια μεγάλη λίμνη ή θάλασσα και δεν εμπλουτίζεται με υδρατμούς με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να είναι ελάχιστα κυρίως ορογραφικου τύπου!
📍Όλα αλλάζουν όμως όταν αυτό το “ποτάμι” κρύου αέρα εισέρχεται μέσα στο Αιγαίο. Η διαφορά θερμοκρασίας με την σχετικά θερμή θάλασσα δημιουργεί Βροχοφορα νέφη και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών αυτό μεταφράζεται σε χιόνι!
📍Η Αττικοβοιωτία, η Εύβοια και τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου βρίσκονται στο δρόμο αυτών των νεφών, άρα και του χιονιού. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην βόρεια Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη καθώς έχουν βορειότερα τους τον Εύξεινο Πόντο .
📍Για να χιονίσει στην βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία, Θράκη το κρύο θα πρέπει να έχει πιο δυτική κίνηση, αρχικά προς Αδριατική- Ιόνιο (λευκά βέλη) ώστε να έχουμε την δημιουργία βαρομετρικου χαμηλού L στην περιοχή του Ιουνίου με ανατολική κίνηση.
📍 Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε συχνότερα το φαινόμενο οι ψυχρές μάζες να κινούνται απευθείας στην περιοχή του Αιγαίου, βγάζοντας εκτός όχι μόνο την Θράκη αλλά και το μεγαλύτερό τμήμα της χώρας με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται ουσιαστικά σε 2 3 νομούς..!
📌Την Κυριακή τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές χιονομπορες κυρίως στην ορεινή Ροδόπη. Την ερχόμενη Δευτέρα ίσως έχουμε μια μικρή ευκαιρία για τοπικές χιονοπτώσεις.Το κρύο θα διατηρηθεί όλη την ερχόμενη εβδομάδα.
Μείνετε συντονισμένοι για ότι νεότερο θα ενημερωθείτε άμεσα από την ομάδα μας. Καιρικά Νέα Θράκης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr