Καιρός: Τρίτη καταιγίδες και Τετάρτη χιόνια σε όλο τον Έβρο

Ισχυρές βροχές αύριο κι από Τετάρτη χιονοπτώσεις στα βόρεια, αλλά ακόμη και στην Αλεξανδρούπολη δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για αύριο, Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις, στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, αλλά ακόμη και στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.

Δείτε τις προβλέψεις του meteo.gr για αύριο και μεθαύριο:

  Αλεξανδρούπολη
Διδυμότειχο

 

Ορεστιάδα

 

Σαμοθράκη

 

Σουφλί

 

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έγραψε σε ανάρτησή του: Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ιταλία, αναμένεται να κινηθεί γρήγορα ανατολικότερα, να περάσει πάνω από την Αδριατική και το Ιόνιο και την Τρίτη – Τετάρτη να επηρεάσει και την Ελλάδα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι ισχυροί νοτιάδες, η πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στη βόρεια Ελλάδα αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν τα ορεινά, αρκετές ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας αλλά ακόμη και ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου (Τρίτης – Τετάρτης) αναμένεται να βρέξει (από ασθενώς έως και ισχυρά) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο καιρός δηλαδή κατά διαστήματα θα είναι άστατος, και στο Ιόνιο, και στα Ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του Αιγαίου με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες 
Κατά τη διάρκεια της Τρίτης και της Τετάρτης αναμένεται να είναι πιο ισχυρές οι βροχές και οι καταιγίδες στα εξής ακόλουθα διαμερίσματα :
– Επτάνησα, Δυτική Στερεά, Δυτική και Νότια Πελοπόννησος, Ήπειρος
– Χαλκιδική, Θράκη, ΒΑ Αιγαίο, Νησιά του Αν. Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα
Χιόνια έως και τα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας
Μετά το μεσημέρι της Τρίτης η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση στη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας να χιονίζει ακόμη σε αρκετές πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και αργότερα μέσα στην Τετάρτη και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα (από το πρωί ενδεχομένως της Τρίτης) ακόμη και σε μεγάλες πόλεις του διαμερίσματος. Προφανώς, αργά το βράδυ της Τρίτης και προς το πρωινό της Τετάρτης, ενδέχεται να χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα και στο νομό Θεσσαλονίκης.
Οι άνεμοι αρχικά (την Τρίτη) θα πνέουν νοτιάδες στα πελάγη 7-8 μποφόρ, ενώ την Τετάρτη σταδιακά θα στραφούν βοριάδες με την ίδια περίπου ένταση με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο υδράργυρος και στις κεντρονότιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Η εβδομάδα θα συνεχιστεί, από την Πέμπτη και ύστερα, με βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες, δίχως άλλα φαινόμενα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο