Καιρός: Χειμώνας ξανά από αύριο, με νέα άνοδο τα Χριστούγεννα

Επικράτηση βοριάδων που θα φέρουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ανάλογης της εποχής που διανύουμε από αύριο σε Έβρο και Θράκη. Μέχρι και την Τετάρτη με Πέμπτη, σε όλο τον Έβρο αναμένεται η μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 4-5 βαθμούς κελσίου, με τις ελάχιστες να φλερτάρουν με το μηδέν, ιδιαίτερα στο βορειότερο τμήμα του νομού. Επιπλέον, λόγω των βορείων ανέμων, που ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη θα είναι εντάσεως από 3 ως 6 μποφόρ από Δευτέρα ως Τετάρτη, η πραγματική αίσθηση του κρύου θα είναι αρκετούς βαθμούς χαμηλότερη. Από την Παρασκευή ιδιαίτερα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ως και 10 – 12 βαθμούς η ανώτερη και 2 με 6 η ελάχιστη, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τα Χριστούγεννα προβλέπεται να κυλήσουν με θερμοκρασίες άνω των φυσιολογικών για την εποχή, χωρίς φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές. Νέα μείωση του υδραργύρου αναμένεται από τις 28 με 29 Δεκεμβρίου.
Δείτε την σχετική ανάρτηση από την ομάδα “Καιρικά Νέα Θράκης” στο FB:
“Στο παρακάτω διάγραμμα με λευκό χρώμα είναι η θερμοκρασία στα 1500m και με κόκκινο η φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Όπως βλέπετε η τάση για τις ημέρες των Χριστουγέννων στο σύνολο της Θράκης είναι να έχουμε πολύ υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες.
Επίσης δεν αναμένονται βροχές για τις αντίστοιχες μέρες.
Επειδή τα παραπάνω αφορούν αρκετές μέρες μπροστά μπορούμε να το κοιτάξουμε ως τάση και όχι ως πρόγνωση”.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο