Καιρός: Αλλάζει από την 28η Οκτωβρίου

Πώς θα κυλήσουν οι πρώτες μέρες του Νοεμβρίου

Επιβεβαιώθηκαν τα μεσοπρόθεσμα προγνωστικά σχετικά με την εξέλιξη του καιρού τον Οκτώβρη και ο καιρός κύλησε άνομβρος-παρά την κακοκαιρία στα μέσα του μήνα – και με θερμοκρασίες υψηλές μέχρι και τα μέσα αυτής της εβδομάδος. Από την Εθνική εορτή και μετά, όλα τα νέα προγνωστικά δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 7 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, σχετικά με τις βροχές, δεν διακρίνονται αξιόλογα ύψη υετού μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. Κάποια αβαθή χαμηλά που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο και περνούν του ισχυρού αντικυκλώνα φαίνεται να καταφέρουν να προκαλέσουν τοπικά φαινόμενα, τα οποία όπως και αυτά του βορείου ρεύματος είναι κατά κανόνα ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως στα ανατολικά και τα νότια.

Τις επόμενες μέρες που θα έχουμε και νεότερα στοιχεία θα μπορέσουμε να κάνουμε ανανέωση των μακροπρόθεσμων προγνώσεων δίνοντάς σας μια πληρέστερη εικόνα για την εξέλιξη του καιρού και όπως πάντα έγκυρη ενημέρωση, αναφέρει ο  ίδιος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο