Ιερά Σύνοδος: Μόνο με τεστ στις εκκλησίες ανεμβολίαστοι πιστοί και ιερείς

Μετά τις έντονες αντιδράσεις στην απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τις εκκλησίες από την υποχρέωση των ανεμβολίαστων στην υποβολή rapid test για να μπουν στους ναούς, η Ιεραρχία ανέλαβε την ευθύνη για το θέμα της τήρησης των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν παντού και των ελέγχων όσων πιστών είναι ανεμβολίαστοι. Αποφάσισε και εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία θα καλούνται οι ιερείς και οι πιστοί που είναι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε τεστ πριν επισκεφθούν κάποιον ιερό ναό.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος των τεστ θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Σημειώνεται ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Mega, αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται για την είσοδο των πολιτών στις εκκλησίες, έκανε λόγο για αδυναμία ελέγχου των τεστ στους χώρους λατρείας και δήλωσε πως «ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει. Λοιπόν, από εκεί και πέρα εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε. Αλλά το ζήτημα εδώ δεν είναι οι εκκλησίες μόνο. Είναι η πολιτικοποίηση του ζητήματος της πανδημίας και ένα ταυτοτικό παιχνίδι προς άγρα ψήφων, το οποίο δυστυχώς η αντιπολίτευση εξακολουθεί και το κάνει σήμερα».

Της συνέντευξης είχε προηγηθεί η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για «την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας».

Η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο