Η κατάσταση της Εγνατίας «έφτασε» στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Στεφανίδης:   «Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία της Εγνατίας θυμίζει χωματόδρομους του ‘50»

Η υφιστάμενη κατάσταση του οδικού δικτύου της Εγνατίας οδού αποτέ­λεσε θέμα συζήτησης στην πρό­σφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατόπιν σχετικής επερώτησης της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τον λόγο έλαβε εκ μέρους της παράταξης ο κ. Γιάννης Στεφανίδης ο οποίος περιέ­γραψε με μελανά χρώματα την υφιστάμε­νη κατάσταση του αυτοκινητοδρόμου, ειδικά στις περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα «δαπανηρά» όπως τα χαρακτήρισε διόδια που πληρώνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην κατάσταση του οδοστρώματος έκανε λόγο για «οδό­στρωμα που σε πολλά σημεία θυμίζει χω­ματόδρομους της δεκαετίας του ‘50» πε­ριγράφοντας ένα «βομβαρδισμένο τοπίο» για να διερωτηθεί για τις κινήσεις και τα μέτρα τα οποία προτίθεται η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜ-Θ να λάβει ώστε «να συ­νετιστούν οι αρμόδιοι και κυρίως να προ­στατευτεί ο κόσμος».

«Δεν μπορούμε να συζητάμε για τη Via Egnatia, έναν δρόμο 2500 και πλέον χρό­νων που ακόμα αναζητούμε τα απομεινά­ρια της και εν έτη 2020, με την τεχνογνω­σία και τις δυνατότητες που πλέον υπάρ­χουν να βλέπουμε μέσα σε τόσο λίγα χρόνια ένα κατεστραμμένο οδόστρωμα» ανέφερε ο κ. Στεφανίδης χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για κακοτεχνίες και αδια­φορία από πλευράς των αρμοδίων.

 Το αμέσως επόμενο διάστημα η υπογραφή συμβάσεων για Έβρο και Ροδόπης

Σύμφωνος με τις διαπιστώσεις του κ. Στε­φανίδη εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος ωστόσο μίλησε για έναν σύγχρονο και ασφαλή αυ­τοκινητόδρομο. «Έχουμε επισημάνει πολ­λές φορές το πρόβλημα των συντηρήσε­ων στη διοίκηση της εταιρείας» υπογράμ­μισε ο ίδιος για να γνωστοποιήσει πως ήδη η πρώτη εργολαβία σε ό,τι αφορά το κομμάτι του Έβρου έχει συμβασιοποιηθεί και θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ ακολουθεί αμέσως μετά η Ροδόπη, η υπογραφή της σύμβασης για την οποία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Συμφωνούμε ότι οι συντηρήσεις έχουν καθυστερήσει υπερβολικά, αλλά δυστυ­χώς δεν είναι κάτι που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας» κατέληξε.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο