room-to-grow-bnner

Η ΕΣΑΠ κρατά τον Εθνικό στην Βόλεϊ Λιγκ… ο Εθνικός και η Αλεξανδρούπολη θέλουν;  

 Του Γιώργου Πανταζίδη

 Την ευκαιρία να αγωνιστεί εκ νέου στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ θα έχει ο Εθνικός. Η ΕΣΑΠ έλαβε την απόφαση να μην υποβιβασθεί κανείς  μετά την διακοπή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και της περιπετειώδους απόφασης να αναδειχθεί πρωταθλητής μέσω φάιναλ φορ στο κατακαλόκαιρο.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έστω και έτσι κερδίζει το δικαίωμα συμμετοχής και πάλι στην Βόλει Λιγκ. Μένει στην διοίκηση του τμήματος και του συλλόγου, να φανεί τι αποφάσεις θα λάβουν και αν θα δηλώσουν συμμετοχή. Και βέβαια στην ίδια την πόλη, τον δήμο, τους επιχειρηματίες αν θα στηρίξουν την ομάδα που αποτελεί διαχρονικά με τα όποια λάθη της, τον καλύτερο εκπρόσωπο του αθλητισμού της περιοχής.

Οι αποφάσεις για τον πρωταθλητή

Στον αγωνιστικό χώρο θα ολοκληρωθεί τελικά το πρωτάθλημα βόλεϊ.
Στην τηλεδιάσκεψη της Volley League που έγινε την Παρασκευή αποφασίστηκε να συνεχιστεί η διοργάνωση και να τελειώσει με Final-4.
Με τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ λοιπόν να ψηφίζουν εναντίον στη σχετική ψηφοφορία και την Ελπίδα Αμπελοκήπων να ψηφίζει λευκό, δεν συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσοστό (80%) για να περάσει η οριστική διακοπή.
Έτσι, υιοθετήθηκε έπειτα (με ψήφους 9-1) η πρόταση που είχαν κάνει οι «πράσινοι» για διεξαγωγή σειράς ημιτελικών και τελικού που θα κριθούν στις δυο νίκες στο ΟΑΚΑ.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΣΑΠ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Φοίνικας Σύρου είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο του πρωταθλητή στη Volley League. Η Λίγκα επικύρωσε τη βαθμολογία μέχρι τη 16η αγωνιστική, οπότε και το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακόμη αποφασίστηκε να μη υποβιβαστεί καμία ομάδα. Θυμίζουμε ότι η ΕΣΑΠ βρέθηκε προ αδιεξόδου αφού η πρόταση για ανάδειξη πρωταθλητή με την ισχύουσα βαθμολογία δεν ψηφίστηκε από την απαιτούμενη πλειοψηφία (8/10). Ο Παναθηναϊκός πρότεινε τη λύση του final four που έγινε δεκτή με ψήφους 9-1.

Οι ημιτελικοί θα γίνουν στο ΟΑΚΑ και οι τελικοί στις έδρες των ομάδων. Η πρόκριση στον τελικό αλλά και ο πρωταθλητής θα κριθεί στις δύο νίκες.

 Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. που είχε διακοπεί στις 22 Μαΐου 2020 με θέμα την τύχη του πρωταθλήματος Volley League 2019-20.

Μετά από πολύωρη συζήτηση οι εκπρόσωποι των Τ.Α.Α. βάζοντας σε προτεραιότητα το μέλλον και το συμφέρον του επαγγματικού πρωταθλήματος αποφάσισαν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Volley League 2019-20 με τη συμμετοχή μόνο των τεσσάρων πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος μέχρι την ημερομηνία που διεκόπη το πρωτάθλημα (16η αγωνιστική).

Αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η υπάρχουσα προκήρυξη του πρωταθλήματος με όλες τις αλλαγές.

Έγινε η επικύρωση της βαθμολογίας μετά την 16η αγωνιστική της κανονικής περιόδου ως τελευταίας της κανονικής περιόδου (της τελευταίας πριν από την διακοπή λόγω της πανδημίας του covid-19) και αποφασίστηκε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., Παναθηναϊκός Α.Ο., Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου).

Συμφωνήθηκε το σύστημα των αγώνων να είναι το ακόλουθο: Οι ημιτελικοί και οι τελικοί (που θα αναδειχτεί και ο πρωταθλητής) να κριθούν στις δύο (2) νίκες.

Θα αγωνιστούν το 1 με το 4 και το 2 με το 3. Τα ζευγάρια είναι: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου και Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Οι ημιτελικοί θα γίνουν σε ουδέτερο γήπεδο στην Αθήνα, κατά προτίμηση στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. αλλά αυτό θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι τελικοί θα γίνουν στις έδρες των ομάδων που θα περάσουν στη σειρά των τελικών.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων θα οριστούν μετά από συνενοήση της Ε.Σ.Α.Π. με τον Υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Αποφασίστηκε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Για τις ημερομηνίες και για όλα τα οργανωτικά θέματα συνέχισης του πρωταθλήματος θα ακολούθησουν νεότερες ανακοινώσεις της Ε.Σ.Α.Π.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο