Ευρώπη: Η πιο θερμή Πρωτοχρονιά στα χρονικά

 Ένα εξαιρετικά σπάνιο και πρωτοφανές κύμα ζέστης επηρέασε την Ευρώπη την Πρωτοχρονιά του 2023
♨️ Η πρώτη μέρα του νέου έτους του 2023, χαρακτηρίστηκε από πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σημειώνοντας αποκλίσεις εώς και 18-20°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Καταγράφοντας έτσι την πιο θερμή Πρωτοχρονιά στα χρονικά σε αρκετές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης.
🌡️🔴 Εκατοντάδες μηνιαία και εθνικά ρεκόρ θερμοκρασίας καταρρίφθηκαν για το μήνα Ιανουάριο στις 1 Ιανουαρίου 2023 στην Ευρώπη. Στη Γαλλία σημειώθηκαν περισσότερα από 113 ρεκόρ θερμοκρασίας, σε μετεωρολογικούς σταθμούς οι οποίοι διαθέτουν ιστορικά δεδομένα ακόμη και από το 1880!
🌡️🔴 Στην Πολωνία η θερμοκρασία την Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023 ξεπέρασε του 19°C. Πιο συγκεκριμένα στη Βαρσοβία σημειώθηκε ένα άνευ προηγουμένου ακραίο μετεωρολογικό γεγονός. Η μέγιστη θερμοκρασία των 18.9°C που καταγράφηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, αποτελεί την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία για το μήνα Ιανουάριο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατα 5.1°C.
‼️Σε αρκετές χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης καταγράφηκε η πιο ζέστη ημέρα Ιανουαρίου. Μερικές από αυτές (μέχρι στιγμής):
• Πολωνία
• Δανία
• Λευκορωσία
• Λετονία
• Λιθουανία
• Ολλανδία
♨️‼️Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, αποτελεί ένα από τα πιο ακραία περιστατικά αποκλίσεων θερμοκρασίας για την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.
Άρθρο: https://climatebook.gr/2023/01/02/ευρώπη-η-πιο-θερμή-πρωτοχρονιά-στα-χρο/
Fb Σάκης Αρναούτογλου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο