Τις μελέτες για 4 μεγάλα έργα υπέβαλε ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Ανάδειξη αποθηκών ΟΣΕ, επέκταση ποδηλατόδρομου, διαμόρφωση χώρου παράλιας, ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης λιμανιού στο πλαίσιο του προγράμματος «βιώσιμης αστικής ανάπτυξης» όπου η πρόταση του δήμου είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη  βαθμολογία και ‘επιβραβεύτηκε’ με 8,6 εκ ευρώ.

Το πιο ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση 4 μεγάλων έργων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης έγινε με την υποβολή από το δήμο των ώριμων μελετών που θα χρηματοδοτηθούν με 8,6 εκ ευρώ από το πρόγραμμα «Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Η ένταξη του δήμου στο εν λόγω πρόγραμμα, μαζί με τους Δήμους Καβάλας και Δράμας, προέκυψε μετά από μία μακρά και επίπονη διαδικασία,  κατά την  οποία χρειάστηκαν 75 συνεδριάσεις, τρεις κοινωνικές διαβουλεύσεις και 25 ταξίδια του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επαφές και συναντήσεις.

Η Στρατηγική Β.Α.Α. του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία μεταξύ των υποβληθεισών έξι προτάσεων συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισε άνετα μία  θέση στην 3άδα των δήμων της ΑΜΘ που έλαβαν από 8,6 εκ ευρώ για την  υλοποίηση των προτάσεών τους, αποτελεί μια στοχευμένη και συγκεκριμένη προσέγγιση, η οποία συντάχθηκε με την εμπλοκή των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης: Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης, Τ.Ι.Ε.Δ.Α., Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ο.Λ.Α., Επιμελητήριο Έβρου, Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, Σωματείο Επαγγελματιών Εστιατορίων-Καφέ-Μπαρ Αλεξανδρούπολης, Αθλητικό Σύλλογος ΑμΕΑ ΚΟΤΙΝΟΣ, Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ Ν. Έβρου, Ε.ΠΟ.Φ.Ε., Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης και Επαγγελματική Οργάνωση Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Αλεξανδρούπολης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Στόχος των έργων που θα υλοποιηθούν μέσα από το ΣΒΑΑ είναι η αύξηση των επισκεπτών και των τουριστών στην Αλεξανδρούπολη με παράλληλη κοινωνική και οικονομική βελτίωση του τόπου μας.

Ανάμεσα στα έργα είναι η ανάδειξη- αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι με την αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης των αποθηκών σε έκθεση πώληση – κινηματοθέατρο και ανέγερση νέου κτιρίου για χώρους εστίασης – καφέ
Οι προτάσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο της υπ. αρ. 2069/ΑΜΘ38 πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας ΑΜΘ, με τίτλο “Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υπέβαλε τις ολοκληρωμένες (100%) από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ώριμες μελέτες, προκειμένου μετά από την ολιγοήμερη αξιολόγησή τους να ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη εργολάβων – αναδόχων για την υλοποίηση των εξής έργων:

  1. “Ανάδειξη – αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι” Αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης των αποθηκών 1 – 3 σε έκθεση πώληση – κινηματοθέατρο και ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση 2 με χρήση συνάθροισης κοινού (χώροι εστίασης – καφέ) συνολικού προϋπολογισμού 2.950.000,00 € (με ΦΠΑ),
  2. “Επέκταση ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση υπαιθρίου χώρου στάθμευσης” συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000,00 € (με ΦΠΑ),
  3. “Διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη” συνολικού προϋπολογισμού 1.192.201,86 € (με ΦΠΑ),
  4. “Ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης” συνολικού προϋπολογισμού 2.332.789,63 € (με ΦΠΑ)
Σχεδιάζεται η επέκταση των ποδηλατοδρομων
Έργο πνοής θα είναι η ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης συνολικού προϋπολογισμού 2.332.789,63

 

1 Σχόλιο

  • Δημοτης
    Posted 1 Νοεμβρίου 2017 19:44 0Likes

    Τις αποθηκες του ΟΣΕ θα τις κανουν καφετεριες λες και εχουμε ελλειψη απο αυτες. Κανε δημαρχε κατι παραγωγικο , να σε μνημονευουν.

Αφήστε ένα σχόλιο