Επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου ο αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης

Το Διδυμότειχο βρίσκεται τυπικά και ουσιαστικά στην καρδιά και την ψυχή του, ανέφερε κατά τη σεμνή τελετή στον τόπου που υπηρέτησε και αγάπησε

 Σε μια σεμνή τελετή μπροστά από την XVI ΜΚ /ΜΠ, όπου υπηρέτησε πριν μερικά χρόνια, εκτυλίχθηκε η τελετή αναγόρευσης του κ. Λαλούση ως επίτιμου δημότη Διδυμοτείχου, της πόλης που αγάπησε για την  ιστορία της, για τους ανθρώπους της, για το καθάριο και το ανιδιοτελές που ένιωσε από την πρώτη στιγμή σε όσα αντίκρυσε.

Άλλωστε πολλοί είναι αυτοί που θα μαρτυρήσουν ότι αφότου έφυγε, σε κάθε ευκαιρία φρόντιζε να ανηφορίζει στα μέρη μας για να φορτίσει από όλα τα συναισθήματα που τον πλημμύριζαν τον καιρό εκείνο που υπηρετούσε, διοικώντας έναν από τους ισχυρότερους Σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού.

Λυρικός, συναισθηματικός και συγκινητικός ο λόγος του,  μετά την ανάγνωση του αποσπάσματος του ΔΣ όπου ομόφωνα τον ανακηρύσσει επίτιμο δημότη της πόλης.

Θεωρεί ότι αυτή είναι η ύψιστη τιμή που δέχθηκε μέχρι σήμερα κάτι που θα τον συντροφεύει και που θα του δίνει το ερέθισμα να βοηθά και να προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο που αβίαστα μα και συνειδητά, του δημιούργησε αισθήματα προσφοράς και αληθινών προθέσεων.

«Νοιώθω, είπε, σαν να μην έφυγα ποτέ από κοντά σας, διότι πάντα η σκέψη και η καρδιά μου ήταν στο Διδυμότειχο. Νοιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου, ανάμεσα σε εκλεκτούς φίλους που αγάπησα και με αγάπησαν, ανθρώπους που άφησαν το μοναδικό τους αποτύπωμα στη δική μου πορεία. Καταθέτοντας όλες αυτές τις ειλικρινείς σκέψεις μου και τα βιώματά μου στον ευλογημένο τόπο σας, μπορείτε να καταλάβετε γιατί, περνώντας κάθε φορά το γεφύρι του Ερυθροποτάμου και μπαίνοντας στο Διδυμότειχο, διακατέχομαι από βαθιά συγκίνηση και απέραντη νοσταλγία. Η τιμή που μου αποδίδετε σήμερα, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να υπηρετώ καθημερινά με αγάπη την Πατρίδα, τη Θράκη, τον Έβρο, και ζητώ τη βοήθεια του Θεού για να συνεχίσω να καταθέτω όλη την ψυχή μου στο καθήκον, διότι τελικά κάποια περιστατικά γίνονται τα αίτια για μεγάλα πράγματα, αρκεί η ευγνωμοσύνη να μετουσιωθεί σε πράξη σπουδαία».

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, θα αναφερθεί στην αγάπη του για τον αθλητισμό που τον οδήγησε  στην διοργάνωση αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Κάστρο Διδυμοτείχου», κάτι που τον χαροποίησε που θεσμοθετήθηκε, τονίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να είναι παρών συνεισφέροντας σε ότι έχει σημασία την περιοχή.

Ο αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης από σήμερα, όπως δήλωσε καταληκτικά, νιώθει σαν ένας Θρακιώτης σαν ένας Εβρίτης. Την πλακέτα ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη απέδωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ενώ το απόσπασμα της απόφασης του Δ.Σ. ανέγνωσε ο πρόεδρος, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

”Ισχυρότερος ο Ελληνικός Στρατός στα σύνορα από κάθε άλλη φορά”

Την βεβαιότητα ότι  ο Ελληνικός Στρατός εγγυάται την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της χώρας, εξέφρασε από το  Διδυμότειχο  όπου βρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ο κ. Λαλούσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «σε μια περίοδο σύγχρονων προκλήσεων και της ρευστότητας που χαρακτηρίζει τη διεθνή γεωπολιτική σκηνή, ο Ελληνικός Στρατός ισχυρότερος από κάθε άλλη φορά, εκπέμποντας με αποφασιστικότητα μήνυμα ετοιμότητας και αξιόπιστης αποτροπής, εγγυάται την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Χώρας, καθώς και την αξιοπρέπεια και τιμή των Θρακιωτών από κάθε πρόκληση, με πνεύμα νικητή».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι, «η XVI ΜΚ /ΜΠ η ισχυρότερη Μεραρχία που έχουμε  πραγματικά κάθε μέρα πασχίζει να φυλάττει τα σύνορα να εξασφαλίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να συντελεί ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο».

ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο