Εκλογές θρίλερ στην Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν με 50,97%

Στο 71,91% η ενσωμάτωση 

Στο 93,6% η συμμετοχή – O Κιλιτσντάρογλου στο 43,22% και ο Ογάν στο 5,31% – Τα σενάρια με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα – Σε εξέλιξη η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων τόσο για τις προεδρικές όσο και για τις βουλευτικές εκλογές.

Τα πρώτα αποτελέσματα και οι πρώτες εκτιμήσεις άρχισαν να βγαίνουν στην Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, με ενσωμάτωση στο 71,91%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 50,97%, έναντι 43,22% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και 5,31% του Σινάν Ογάν.

Με τι μέχρι στιγμής ενδείξεις, όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν θα είναι πρώτος. Το θρίλερ ωστόσο, θα αφορά το αν ο Τούρκος πρόεδρος θα καταφέρει να μείνει πάνω από το 50%, ώστε να διασφαλίσει απόψε την επανεκλογή του.

Ο ρυθμός, ωστόσο, που «πέφτουν» τα ποσοστά του Ερντογάν, δείχνει ότι η Τουρκία είναι πιθανό να οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών, ο οποίος, αν χρειαστεί, θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου. Ωστόσο είναι το απόλυτο ντέρμπι, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται είτε να κερδίζει οριακά την επανεκλογή του από την αποψινή βραδιά, είτε να πάει σε δεύτερο γύρο, επίσης με οριακό ποσοστό κάτω από το 50%.

Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αφορά τον απόλυτο αριθμό ψήφων. Ο Ερντογάν προηγείται σχεδόν με 3 εκατομμύρια ψήφους από τον Κιλιτσντάρογλου. Ο τρίτος Ογάν έχει σχέδόν 2 εκατομμύρια ψήφους. Με τα στοιχεία που έχουμε τώρα στη διάθεσή μας, έστω και αν όλοι οι ψηφοφόροι του Ογάν ψηφίσουν Κιλιτσντάρογλου στον 2ο γύρο, δεν αρκούν για να ρίξουν τον νυν πρόεδρο και να κερδίσει ο επικελής του συνασμπισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι κάλπες στη γειτονική χώρα, τόσο για τις προεδρικές εκλογές, όσο και για τις βουλευτικές, έκλεισαν στις 5 το απόγευμα και αμέσως ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων, στα περισσότερα από 200.000 εκλογικά κέντρα. Στους εκλογικούς καταλόγους ήταν εγγεγραμμένοι σχεδόν 65 εκατ. Τούρκοι πολίτες, με τη συμμετοχή να φτάνει στο εντυπωσιακό 93,6%.

skai.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του