Εκκλησίες: Αλλάζουν όλα για ημέρες λειτουργίας και αριθμό πιστών

Οι προτάσεις των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση

Ακόμα και το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου συζητά η κυβέρνηση, ενώ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατέληξε σε νέα εισήγηση προς την κυβέρνηση για τη λειτουργία των ιερών ναών στο πλαίσιο της μερικής χαλάρωσης του lockdown.

Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά την οποία ο πρωθυπουργός κάλεσε την Εκκλησία να ακολουθήσει τις αποφάσεις των ειδικών, ακριβώς για να δοθεί ένα νέο πλαίσιο, σαφώς πιο χαλαρό από τις αρχικές ανακοινώσεις, αλλά και πάλι με ορισμένους έστω περιορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των εκκλησιών για ατομική λατρεία όλες τις ημέρες, που είναι ένα από τα αιτήματα τα οποία θα συζητήσει η Ιερά Σύνοδος αύριο, συζητήθηκε κατά την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Συζητήθηκε επίσης το σενάριο, τα Φώτα να μοιραστεί συσκευασμένο αντίδωρο και εμφιαλωμένος αγιασμός στους πιστούς, με δεδομένο ότι δεν θα επιτραπεί τελετή Αγιασμού των Υδάτων σε ανοιχτούς χώρους.
Κατά τη συνεδρίαση τους στη συνέχεια οι ειδικοί προτείνουν στην κυβέρνηση:
  • Να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα στις εκκλησίες.
  • Ο μέγιστος αριθμός ατόμων εντός των εκκλησιών να κυμαίνεται από 25 έως 50, ανάλογα με τη χωρητικότητα του ναού.
  • Την τέλεση μίας ακόμη λειτουργίας την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας νωρίτερα σήμερα στο briefing. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα επιτρεπόταν θεία λειτουργία τα Χριστούγεννα και τα Φωτα.
  • Την τέλεση κυλιόμενων λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.
Πηγή: news247.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο