Ο Γιάννης Κοντακίδης δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Η κοινωνία η Αλεξανδρούπολης είναι φτωχότερη μετά την απώλεια ενός ανθρώπου που έδωσε πολλά και αναχώρησε για την κοινωνία των αγγέλων, όπου κι εκεί έχει να προσφέρει πολλά.

Ο Γιάννης Κοντακίδης έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο  την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ συγγενείς και φίλοι του είπαν το τελευταίο αντίο την Δευτέρα του Πάσχα στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου.

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός μαθηματικός, η προσωποποίηση του ενεργού πολίτη σε μια σειρά από τομείς. Ένας από αυτούς ήταν το οικολογικό κίνημα με πλούσια δράση στην Οικολογική Εταιρεία Έβρου. Ο Γ. Κοντακίδης ήταν άνθρωπος που αγαπούσε τον χώρο του τύπου και στις αρχές της δεκαετίας του 90 (92-93) ήταν από τους στενούς συνεργάτες της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ.

Βεβαίως ήταν πολύ δραστήριος και στον πολιτισμό όπου τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε εντατικά με το θέατρο και τη σκηνοθεσία.

Από τα τελευταία έργα του, η «Σολομώντεια Λύση» με την ομάδα «Θεατρική Απόπειρα», που τον αποχαιρέτισε με το ηλεκτρονικό μήνυμα:

«Μας ένωσες και μας ανέβασες στη σκηνή.
Έτσι, γιατί αγαπούσες τόσο πολύ το θέατρο μας είπες ‘τώρα είμαστε ομάδα, θα παίξουμε’ και έτσι απλά γίναμε ομάδα και παίξαμε.. και ξανά και ξανά και ξανά.. και αγαπηθήκαμε και μαλώσαμε και κλάψαμε και γελάσαμε και διαφωνήσαμε και συμφωνήσαμε και Ζ Η Σ Α Μ Ε .. Καλό ταξίδι Γιάννη».

Το μήνυμα της Ενωσης Πολιτισμικών Φορέων Έβρου ΕΠΟΦΕ δια του κου Κελεμίδη:

«Η γειτονιά των Αγγέλων μεγαλώνει. Το στερνό Αντίο σ’ έναν πολυτάλαντο δικό μας Άνθρωπο, τον Γιάννη Κοντακίδη, είπαμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρούπολης. Με αγώνες στην πλάτη του για την οικολογία, για την αδέσμευτη φωνή στη δημοσιογραφία, μα πάνω απ’ όλα για τον Πολιτισμό – η μεγάλη του αγάπη για το θέατρο, που μετουσιώθηκε μέσα από την έμπνευσή του την «ΤΕΧΝΗΕΝΤΟΣ»».

«Τραγικά τελείως ο μόλις πριν 3 βδομάδες οικοδεσπότης μας στην Αλεξανδρούπολη Γιάννης Κοντακίδης, πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού συλλόγου ΤΕΧΝΗΕΝΤΟΣ, ένας πραγματικός αρχοντάνθρωπος τού θεάτρου, έφυγε από τη ζωή ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη. Καλή αντάμωση φίλε Γιάννη. Σε ευχαριστούμε για όσα έκανες….» ένα από τα συλλυπητήρια μηνύματα φίλων του.

Με παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος, αντί στεφάνων, ζητήθηκε τα χρήματα να δοθούν στο Σωματείο ΔΙΆΖΩΜΑ για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Σαμοθράκης.

Θερμά συλληπητήρια  στους οικείους του από το προσωπικό της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο