«Έχουμε εχθρότητα με τον ελληνικό λαό;»: Τι δείχνει δημοσκόπηση στην Τουρκία

Χαστούκι για τον Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας metropoll στην Τουρκία, καθώς παρά την πολεμοχαρή ρητορική του, και τις κατηγορίες για «ελληνικές προκλήσεις», η συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής κοινής γνώμης βλέπει τους Έλληνες ως φίλους.

«Δεν αντιμετωπίζουμε εδώ κανένα πρόβλημα από τους Τούρκους πολίτες, ούτε από τις αρχές» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, παρουσιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης.
«Με τον ελληνικό λαό έχουμε εχθρότητα ή όχι; ο ελληνικός λαός είναι εχθρός ή φίλος;» είναι το ερώτημα της σφυγμομέτρησης. Το 31,3% λέει «ναι» υπάρχει εχθρότητα, ενώ το 64% των ερωτώμενων απαντούν «όχι».
Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, είναι ενδεικτικό ότι στο ίδιο το κυβερνών κόμμα AKP του Ερντογάν μόνο το 35,7% λέει «ναι» και το 60,3% «όχι» δεν έχουμε εχθρότητα, ενώ ακόμα και στο… εθνικιστικό κόμμα MHP του κυβερνητικού εταίρου Μπαχτσελί μόλις το 39,7% λέει «ναι», ενώ το 57,8% λέει «όχι»!
Παράλληλα, στο κόμμα του άλλοτε υπουργού του Ερντογάν Αλί Μπαμπατζάν DEVA, το 43,6% λέει ότι «ναι» υπάρχει εχθρότητα, ενώ το το 54,5% λέει «όχι».

Τουρκία: «Έχουμε εχθρότητα με τον ελληνικό λαό;»

Πηγή: skai.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο