Δημοσχάκης: “Αναγκαία η κατασκευή φραγμάτων Δερείου, Μάνθειας και Ασπρονερίου”

«Αναγκαία για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου» χαρακτήρισε, για μία ακόμα φορά, την κατασκευή των φραγμάτων Δερείου, Μάνθειας και Ασπρονερίου, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για το νέο θεσμικό πλαίσιο της κρατικής αρωγής στους πληττόμενους από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές.
Ο κ. Δημοσχάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Έβρος μετράει ακόμα τις πληγές του από τα πρόσφατα αλλεπάλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα», εξήρε τα «κυβερνητικά αντανακλαστικά στη διαδικασία των αποζημιώσεων», χαρακτήρισε «θεμελιώδους σημασίας» την απόφαση του υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει το φράγμα του Δερείου και ζήτησε να δρομολογηθούν οι μελέτες για την υλοποίηση και των φραγμάτων Μάνθειας και Ασπρονερίου, «ώστε να αποτρέπονται, μελλοντικά, οι πλημμύρες στις τοπικές λεκάνες απορροής».

Ο Βουλευτής Έβρου Αν.Δημοσχάκης εξήρε την αναγκαιότητα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του ακριτικού Νομού μέσω οραματικών έργων υποδομής και ειδικότερα ανέφερε τα εξής :

  • Η θέσπιση του νέου θεσμικού πλαισίου, διασφαλίζει την έγκαιρη, αποτελεσματική και συντονισμένη χορήγηση κρατικής αρωγής στις πληγείσες, μετά από θεομηνίες, περιοχές!
  • Ο ακριτικός Έβρος, μετράει ακόμα τις πληγές του από τα πρόσφατα αλλεπάλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία δεν προκάλεσαν μόνο υλικές ζημίες αλλά και την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής!
  • Η κυβέρνηση, επέδειξε άμεσα & αποτελεσματικά αντανακλαστικά δρομολογώντας ήδη την διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων!
  • Θεμελιώδους σημασίας είναι η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει το Φράγμα του Μ.Δερείου, εντάσσοντας το στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
  • Τέλος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να δρομολογηθούν οι μελέτες & η υλοποίηση και των δύο άλλων φραγμάτων, αυτό της Μάνθειας, Φερών,  Αλεξ/πολης και του Ασπρονερίου, Διδ/χου, αποτρέποντας έτσι μελλοντικές πλημμύρες των τριών τοπικών λεκανών απορροής του Νομού!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο