Δείγμα… ενόχλησης από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Νέα δεδομένα μετά την ανακοίνωση για λειτουργία Θεοφανείων χωρίς πιστούς
“Τηρήσαμε τα μέτρα με ευλάβεια”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Από την  Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώθηκε ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση, εντοπίζεται μία υποβόσκουσα ενόχληση της Ιεράς Συνόδου στο εξής σημείο: “Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού”.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο κ. Πέτσας είπε μεν πως “αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς” , ωστόσο συμπλήρωσε πως “οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο