Βροχές και χιόνια συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού την πιο κρύα Πρωτομαγιά των τελευταίων 70 ετών. Συγκεκριμένα, βροχές εκδηλώθηκαν την Πρωτομαγιά 2026, κυρίως στα κεντρικά τμήματα, όπου σημειώθηκαν και σημαντικά ύψη αλλά και χιόνια, με την φετινή Πρωτομαγια να είναι η πιο κρύα των τελευταίων 70 ετών Το 1987 η Αθήνα είχε 17 βαθμούς, το 1944 είχε 16 βαθμούς και σήμερα είχε 14 βαθμούς, κάνοντας ρεκόρ 70 χρόνων.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν στα κεντρικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και κυρίως στην Εύβοια, όπως αποτυπώνεται στη χρωματική κλίμακα του Χάρτη, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι και τις 17:40 ώρα Ελλάδας να καταγράφεται στη Σέττα Εύβοιας με 55,6 mm.

Μάλιστα, χιόνισε σε πολλές περιοχές της χώρας όπως τον Όλυμπο, τις Σέρρες αλλά και το Πήλιο.

Στον Όλυμπο, οι εικόνες θυμίζουν περισσότερο Χριστούγεννα παρά άνοιξη, με πυκνή ομίχλη και φρέσκο χιόνι να καλύπτουν τις κορυφές. Ανάλογες συνθήκες καταγράφονται και σε άλλα ορεινά σημεία της χώρας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αλλά ασυνήθιστο σκηνικό για την εποχή.
 

Χιόνι έπεσε στον Λαϊλιά Σερρών, με το ύψος του να φτάνει τα πέντε εκατοστά, έπειτα και από την απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Η χιονόπτωση άρχισε την Πέμπτη και συνεχίστηκε και την Παρασκευή, με μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών να κάνουν λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο και ότι αν δεν γίνονταν τα έργα για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου θα είχε πάρα πολύ κόσμο.