Χάος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμένα τοπία, ουρές σε φαρμακεία, βενζινάδικα και ATM

Συγκλονιστικές οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία
Εικόνες χάους επικρατούν στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στις πέντε τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2/2022. Εκρήξεις ακούγονται σε πολλές περιοχές της χώρας: τόσο στο Ντονέτσκ, όσο και στο ίδιο το Κίεβο, το Χάρκοβο, τη Μαριούπουλη, στα ανατολικά, την Οδησσό στα νότια και την πόλη Λβιβ στα δυτικά.
ukr-240222b.jpg

 

ukr-240222d.jpg

 

ukr-240222e.jpg

 

ukr-240222f.jpg

 

oukrania-rosiki-eisvoli.jpg

 

polemos-oukrania.jpg

 

Εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία δείχνουν χαλάσματα στο Κίεβο και καπνούς, ενώ πλήθος κόσμου να έχει πάρει τα αυτοκίνητα και άλλοι να έχουν μπει σε λεωφορεία για να φύγουν από την πρωτεύουσα προς ασφαλέστερα σημεία. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε στο διάγγελμά του από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για λόγους ασφαλείας, ωστόσο οι Ουκρανοί αρχίζουν σταδιακά να εγκαταλείπουν τις βάσεις τους επιλέγοντας να ταξιδέψουν προς τη Δύση. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από την πρωτεύουσα, το Κίεβο, με τη διαδρομή προς τα δυτικά να έχει απίστευτο μποτιλιάρισμα, σε αντίθεση με τον δρόμο που οδηγεί προς την ανατολή και στα εδάφη που ελέγχουν οι Ρώσοι.

kievo-ljV9r.jpg

 

Την ίδια στιγμή τεράστιες ουρές υπάρχουν έξω από τράπεζες και βενζινάδικα. Oι αξιωματούχοι της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως προς ώρας δεν υπάρχει θέμα με την επάρκεια των καυσίμων, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τις τράπεζες, λειτουργούν αποκλειστικά τα ATM.

ukraine-1-Uo4Ah.jpg

 

ukraine-2.jpg

 

ukraine5.jpg

makthes.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο