Αρναούτογλου: Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τοπικές μπόρες (video)

Το Σαββατοκύριακο θα κυλήσει καλοκαιρινό με υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες αλλά και κάποιες τοπικές μπόρες οι οποίες θα γίνουν περισσότερες κατά τη διάρκεια της Κυριακής προς τη Δευτέρα στην βορειοανατολική Ελλάδα.

Το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, θα υπάρχουν όμως σύννεφα στα βορειοδυτικά τα οποία δεν αποκλείεται να δώσουν κάποιες διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες μικρής. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα κάποια από τα σύννεφα στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και καθώς θα διέρχονται από τα δυτικά προς τα ανατολικά δεν αποκλείεται να αφήσουν στις πολύ ορεινές περιοχές κάποιες διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες μικρής έντασης και έκτασης.
Η όποια αστάθεια δημιουργηθεί τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα έχει σταματήσει μέχρι το βράδυ.

Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια από την αρχή της ημέρας με κάποια σύννεφα στους ορεινούς όγκους των βορείων τμημάτων του νομού και μικρή πιθανότητα για κάποια τοπική μπόρα.
Θα επικρατήσει μια θαλάσσια αύρα στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε λιακάδα από το πρωί, τις μεσημβρινές όμως ώρες θα περάσουν κάποια σύννεφα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, τα οποία πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα δώσουν κάποιες παροδικές βροχές στα ορεινά.
Οι άνεμοι με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 2 με 4 μποφόρ θα δροσίζουν τις παράκτιες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 19 έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο