Από 31 Ιουλίου έτοιμο το πρώτο μελισσοκομικό πάρκο στην Κοτρωνιά Σουφλίου

Θα είναι επισκέψιμο για το κοινό, αλλά και ένας χώρος πρακτικής άσκησης των σπουδαστών του τμήματος Μελισσοκομίας, που θα λειτουργήσει

Νωρίτερα από τις 31 Ιουλίου, ημερομηνία που όριζε το σχετικό ΦΕΚ, θα είναι έτοιμο το πρώτο μελισσοκομικό πάρκο στην περιοχή Κοτρωνιάς Σουφλίου. Ο δήμος θα πρέπει, παράλληλα, να ορίσει, με απόφασή του, το πλαίσιο διαχείρισης του πάρκου, σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση των μελισσοκόμων και των θέσεων που θα τους διατίθενται στον συγκεκριμένο χώρο.
«Αυτό το πάρκο μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τη μελισσοκομία όλου του Έβρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου κεντρικού Έβρου, Πασχάλης Χριστοδούλου. Ο ίδιος εξήγησε ότι το πάρκο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό, αλλά και ένας χώρος πρακτικής άσκησης των σπουδαστών του τμήματος Μελισσοκομίας, που θα λειτουργήσει από τη νέα χρονιά στο δημόσιο ΙΕΚ Σουφλίου, ενώ θα εξυπηρετήσει και τις εκπαιδευτικές δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που λειτουργεί στο Σουφλί.
Το μελισσοκομικό πάρκο ξεκινά σε μία έκταση 200 στρεμμάτων, εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου, με δυνατότητα επέκτασης έως και τα 2.000 στρέμματα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι μετά την πρώτη-δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, θα αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον των μελισσοκόμων του νομού, καθώς πρόκειται για έναν «μελισσοκομικό παράδεισο», όπως επιβεβαιώνεται και από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που το επισκέφθηκαν.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο