Ανοίγει ο δρόμος για την κάθοδο των Βούλγαρων επισκεπτών

Χαλαρώνουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στα ταξίδια από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα και τη Σερβία, καθώς από την 1η Ιουνίου δεν θα υπάρχει απαίτηση καραντίνας 14 ημερών, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Boyko Borissov, μετά την τετραμερή τηλεδιάσκεψη Ελλάδος – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας στην οποία μετείχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως μεταδίδει η βουλγαρική ενημερωτική ιστοσελίδα nova.bg, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας εξέφρασε την ελπίδα ότι και η Ρουμανία θα λάβει αντίστοιχη απόφαση με της Βουλγαρίας όσον αφορά τα ταξίδια, ώστε να αρθεί η καραντίνα 14 των ημερών στους ταξιδιώτες.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δήλωσε μετά τη τηλεδιάσκεψη ότι η συμφωνία με την Ελλάδα για άρση της καραντίνας, αφορά όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς, οικογενειακούς ή ανθρωπιστικούς λόγους.

Όπως εξήγησε ο κ. Borissov στα σύνορα θα γίνεται δήλωση από τους ταξιδιώτες, στην οποία θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, δεν βρίσκονται σε καραντίνα, ότι είναι ενήμεροι για την επιδημιολογική κατάσταση και ότι ταξιδεύουν αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ευθύνη. Θα ζητείται επίσης ένας τηλεφωνικός αριθμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διεξάγονται συζητήσεις και με την Αυστρία και τη Γερμανία.

Την 1η Ιουνίου, σκοπεύουμε να ανοίξουμε όλα τα εστιατόρια στη Βουλγαρία, τόνισε ενώ στις 25 Μαϊου θα αρθεί η καραντίνα για όλους τους διεθνείς οδηγούς που εισέρχονται στη χώρα.

Είναι σημαντικό να ακολουθούμε τα μέτρα υγιεινής και να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, και με υπολογισμένο ρίσκο να λειτουργήσουμε περισσότερα συστήματα ώστε οι άνθρωποι να έχουν εισοδήματα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του