Άλλο ένα σημαντικότατο βραβείο για την γνωστή Αλεξανδρουπολίτισσα κ. Ρένα Μπίζιου

Εξαιρετικά νέα για την πόλη της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από την Νέα Υόρκη, κατέφθασαν σήμερα το πρωί. Άλλο ένα βραβείο για την Αλεξανδρουπολίτισσα κ. Ρένα Μπίζιου που διαπρέπει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Πρόκειται για το βραβείο William Procter Prize for Scientific Achievement 2022. Το βραβείο δίδεται από την επιστημονική εταιρεία Sigma Xi (ΣΞ), μία εταιρεία που ιδρύθηκε στη πολιτεία της Νέας Υόρκης το 1883 και αριθμεί περίπου 80.000 μέλη. Πρόκειται για ένα επιστημονικό οργανισμό που προωθεί την επιστημονική έρευνα παγκοσμίως. Ανάμεσα στα μέλη του βρίσκονται και πολλοί Ελληνες και Ελληνίδες.

Άξιο ενδιαφέροντος για την σημασία αυτού του βραβείου William Procter Prize είναι η αναφορά μερικών μόνο ονομάτων από την λίστα των βραβευθέντων στην πάροδο των χρόνων. Χρόνων που συνθέτουν και πιστοποιούν την ιστορία της επιστημονικής εταιρείας Sigma Xi (ΣΞ).

Κάποια από τα ονόματα των βραβευθέντων:

Karl Compton 1950; Vannevar Bush 1954; Charles Draper 1959; Alan Waterman, 1960; Joel Hildebrand, 1962; Sir Hugh Taylor 1964; Morris Cohen, 1976; George C. Pimentel 1985; Walter Stockmayer 1993; ο μεγαλος χειρουργος Michael E. DeBakey το 1995; η περιφημη ανθρωπολογος Jane Goodall το 1996; Carl Djerassi 1998; ο μαθηματικος Benoit Mandelbrot το 2002; και η Rita Colwell το 2013. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση παρακάτω, αναφορικά με το βραβείο η Ρένα Μπίζιου είναι ακαδημαικός της Ακαδημίας Αθηνών και 6 Ακαδημιών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και της: Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής – Εθνική Ακαδημία Μηχανικής – Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών – Παγκόσμια Ακαδημία Ιατρικής Βιολογίας και Μηχανικής – στην Εθνική Ακαδημία Ευρεσιτεχνιών – Εφευρέσεων – και στην Ακαδημία Ιατρικής, Μηχανικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας της πολιτείας του Τέξας.

Συγχαρητήρια στην κ. Μπίζιου που για πολλοστή φορά κατακτά ένα τόσο σημαντικό βραβείο κάνοντας περήφανη την πόλη της Αλεξανδρούπολης την οικογένεια καθώς και τους αναρίθμητους φίλους και γνωστούς της.

πηγή: evrosonline.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο