Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για τους «ευεργέτες» του αμερικανικού στρατού

Μέχρι ότι άλλαξε η ζωή μας λένε τα αθηναϊκά ΜΜΕ!  Viral έγινε σε πολλές ιστοσελίδες ρεπορτάζ για τα … 7.000 αβγά που έφαγαν οι στρατιώτες κατά τη διαμονή τους στην πόλη μας

Νέο, αγαπημένο θέμα για ρεπορτάζ έχουν βρει οι συνάδελφοι από την Αθήνα, με αφορμή την τακτική παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη. Τα δημοσιεύματα εστιάζουν στον «ευεργετικό ρόλο» τους στην τοπική οικονομία, που ως ένα βαθμό δεν αμφισβητείται, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τον κλάδο της εστίασης, σε καμία περίπτωση όμως δεν μιλάμε για «σωτήρες», επειδή κατανάλωσαν πολλά ποτά και κρέατα (όπως μάθαμε εσχάτως αγαπούν πολύ και τα… αβγά) και «χτύπησαν» λίγα τατουάζ παραπάνω. Τίτλοι όπως: «Το γιγαντιαίο USS ARLINGTON αλλάζει τη ζωή στην Αλεξανδρούπολη» είναι ένα μικρό δείγμα της υπερβολής με την οποία προβάλουν το θέμα τα αθηναϊκά μέσα.

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα του παρακάτω δημοσιεύματος το οποίο αναπαράχθηκε από πολλά sites, προβάλλοντας μία «μαγική» εικόνα για την περιοχή μας:

«Βούλιαξε η Αλεξανδρούπολη καθώς περισσότεροι από 1.000 πεζοναύτες έφτασαν με το γιγαντιαίο USS Arlington του αμερικανικού στρατού που κατέπλευσε προ ολίγων ημερών. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις ιδιοκτήτη εστιατορίου της περιοχής, ο οποίος είπε ότι ακόμα και οι κότες κατάλαβαν πως η πόλη γέμισε. «Ακόμα και οι κότες το κατάλαβαν. Χθες 1.500 άτομα έτρωγαν πρωινό στην Αλεξανδρούπολη που τρώνε για πρωινό αυγά, λουκάνικα και μπέικον. Χθες χρειάστηκαν 6.000-7.000 αβγά. Δηλαδή ζορίζουμε τις κότες για την αυριανή ημέρα. Δεν έχουμε αβγά».
Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έμειναν κατάπληκτοι από την ποιότητα και τις τιμές του θρακιώτικου φαγητού και μέσα σε τρεις ημέρες τελείωσαν οι μπριζόλες, τα φιλέτα και τα μπέργκερ. Σε άλλη περίπτωση ένας άλλος ιδιοκτήτης εστιατορίου στην περιοχή, είπε «έχουν ξετρελαθεί. Μας λένε συνέχεια ότι δεν έχουν φάει ωραιότερο κρέας. Έχουν γυρίσει πόσες πόλεις και έρχονται εδώ και μας λένε τι κρέας είναι αυτό. Ειδικά για τα τοπικά τα κρέατα, τα φιλέτα μας. Και για τις τιμές που βλέπουν, λένε “are you sure”, είναι σίγουρο ότι έχει αυτή την τιμή; Λέω ναι. Και τους φαίνεται απίστευτο, εξαιρετικό και νόστιμο και το value for money γι αυτούς είναι πολύ τίμιο».
Μάλιστα κάποιοι από τους Αμερικανούς στρατιώτες ήθελαν να κάνουν ακόμα και τατουάζ και είχαν επικοινωνήσει από πριν με τον tattoo artist της περιοχής, ο οποίος άνοιξε και την Κυριακή προκειμένου να μπορέσει να τους εξυπηρετήσει».
Αρκετά ήταν τα σχόλια στα social media, από κατοίκους και επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης που βρέθηκαν να αναρωτιούνται αν ζουν στην ίδια πόλη, στην οποία συνέβη αυτή η … κοσμογονία ανάπτυξης και κατανάλωσης. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, 15 λεωφορεία νοικιάστηκαν και εκτελούσαν δρομολόγια από το λιμάνι που κατέφθασε το αμερικανικό πολεμικό στην πόλη μεταφέροντας τους Αμερικανούς που ήθελαν να φάνε και να ψωνίσουν!
Αναφορικά πάντως με το αποτύπωμα των Αμερικανών στρατιωτών στην αγορά, όπως μας είπε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης, υπάρχει ένα ενδιαφέρον, κυρίως απ’ όσους μένουν μόνιμα στην πόλη, ωστόσο η συμβολή τους, για την ώρα, δεν είναι ιδιαίτερα ανιχνεύσιμη στα εμπορικά καταστήματα.

«Αλεξανδρούπολη, η αυγομάνα»…Επίκαιρο και εύγλωττο το σχόλιο του reportal.gr:

«Πηχιαίος ο τίτλος περί υπερ-κατανάλωσης αυγών από τους αμερικανούς στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη κάνει το γύρο του διαδικτύου από το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που αποφάσισαν να προτάξουν οι γραφιάδες των Αθηνών, οι στρατιώτες των ΗΠΑ που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με το πλοίο USS Arlington επιδόθηκαν σε κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αυγών και γενικά έφαγαν τον αγλέορα.

Που, γιατί συνιστά είδηση αυτό, ακόμα ψάχνουμε να το βρούμε, όπως και το γιατί προκαλεί εντύπωση το ότι 1000 άνθρωποι έφαγαν πολύ. Ε, πολλοί είναι, πολύ έφαγαν και καλή χώνεψη να έχουν. Όσο τώρα ειδικά για το αυγό, να μη ξεχνάμε ότι οι περί ων ο λόγος το χρειάζονται στη διατροφή τους καθώς είναι πρωτεϊνούχο και όλοι όσοι αθλούνται το βάζουν ψηλά στις προτιμήσεις τους. Ε; Όχι;
Το ζήτημα όμως δεν είναι αν και πόσα αυγά έφαγαν οι αμερικανοί στρατιώτες, που έρχονται στην Αλεξανδρούπολη εξ ανάγκης και λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Το ζήτημα είναι αν η υπερκατανάλωση αυγών (ή άλλων εδώδιμων γενικά), συνιστά επιχείρημα τουριστικής προβολής ενός τόπου – όποιος κι αν είναι αυτός. Όλοι και όλες οι κατέχοντρες/ουσες θεσμικές θέσεις, αισθάνονται περήφανοι τώρα, που η Αλεξανδρούπολη πρωταγωνιστεί ως αυγομάνα, δηλαδή;

Κι αν κάτι έχει να επιδείξει αυτή η πόλη είναι τα αυγά της; Όχι ότι δεν είναι σπουδαίο το αυγό, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ εύθραυστο για να υποστηρίξει τη λεγόμενη τουριστική προβολή. Και, τέλοσπάντων, πολύ καλά έκαναν οι αμερικανοί στρατιώτες και έφαγαν και ήπιαν και αυγά και ό,τι άλλο και καλή χώνεψη να έχουν, όπως είπαμε.
Αλλά, είμαστε κι εμείς εδώ, που δεν μπορούμε να χωνέψουμε ότι γίνεται αποδεκτή μία τέτοια προβολή του τόπου στον οποίο ζούμε και δραστηριοποιούμαστε και η οποία προβολή κινείται στα όρια του αστείου – αν όχι του γελοίου.
Πάντως, αν όντως καταναλώθηκαν όλα αυτά τα αυγά, το οικονομικό αποτέλεσμα είναι περίπου 2.000 ευρώ (αφού ένα αυγό κοστίζει 30-35 λεπτά). Άντε και σε καλή μεριά».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο