Ακυρώθηκε το πανηγύρι της Παναγίας στην Ίμβρο μετά από «διαμαρτυρίες»

Με τίτλο: «Το διάσημο πανηγύρι της Παναγίας στην Ίμβρο ακυρώθηκε σε συνέχεια διαμαρτυριών», η ιστοσελίδα Gercek Gundem αναφέρει πως το πανηγύρι ακυρώθηκε μετά από διαμαρτυρίες στο CIMER (Cumhurbaskanl?g? Iletisim Merkezi), το Γραφείο Επικοινωνίας της Προεδρίας.

Ο Εκπαιδευτικός και Μορφωτικός Σύνδεσμος Ίμβρου στην ανακοίνωση του ανέφερε πως «είμαστε εναντίον της εμπορευματοποίησης της εκδήλωσης το οποίο πραγματοποιείται συλλογικά εδώ και εκατοντάδες χρόνια».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, στο πανηγύρι που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου και τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε φέτος ο εκπαιδευτικός και μορφωτικός σύνδεσμος, συμμετέχουν χιλιάδες άτομα από την Τουρκία και την Ελλάδα.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα χρησιμοποιούνταν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Ίμβρου και για τις ανάγκες των Αγριδίων (Tepekoy) όπου και πραγματοποιείται το πανηγύρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδέσμου «πληροφορηθήκαμε με θλίψη πως διάφορες διαμαρτυρίες υπήρξαν σχετικά με την οργάνωση του πανηγυριού, το οποίο προετοιμάσαμε με την άδεια του Γραφείου του Επάρχου Ίμβρου. Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην εμπορευματοποίηση του πανηγυριού που πραγματοποιείται συλλογικά εδώ και εκατοντάδες χρόνια».

Πηγή: ethnos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του