Αμετανόητος ο Μητροπολίτης Δωδώνης: “Δεν αναθεωρώ”

Αμετανόητος για τις απαράδεκτες δηλώσεις του για τους βιασμούς, εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

Παρά το γεγονός πως το απόγευμα της Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε συγγνώμη για τα όσα ανέφερε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, σήμερα Σάββατο (03/09) μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως “δεν αναθεωρεί”. Ο κ. Χρυσόστομος κατηγόρησε τα ΜΜΕ για τον σάλο που προκλήθηκε, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως με αφορμή τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. “Σταματώ τις οποιαδήποτε δηλώσεις και οποιαδήποτε επαφή με οποιονδήποτε σταθμό. Τελείωσε” τόνισε ο Μητροπολίτης.

“Άλλα λέμε, άλλα μας ρωτάνε και άλλα παρουσιάζονται. Δεν με νοιάζει καθόλου. Έχω ζήσει μία ζωή με αμφισβήτηση. Δεν με νοιάζει τίποτα. Χαίρετε και αγαλιάσθε. Λοιπόν, εν πάση περίπτωση, αυτά που είπα, όποτε θεωρώ εγώ θα τα αναθεωρήσω, αν χρειάζεται να τα αναθεωρήσω“. Στο ερώτημα της δημοσιογράφου εάν τελικά αναθεωρεί ή όχι, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: “Δεν αναθεωρώ… αλλά σας λέω ότι με πήρανε τηλέφωνο για να μιλήσουμε για τους εξορκισμούς και ξεκινήσαμε αντί για εξορκισμούς γι’ αυτό”.

Τέλος, αναφερόμενος στην κ. Κεραμέως και μετά από ερώτηση για την ανάρτηση της υπουργού Παιδείας, υπογράμμισε “Εκείνη δεν προσβάλλει την Εκκλησία όταν λέει ότι ο καθένας μπορεί να πάρει άδεια, να μην παρακολουθεί τα θρησκευτικά. Ε;”.

Η αρχική δήλωση

Στην εξοργιστική-σε κάθε περίπτωση-άποψη ότι η άμβλωση θα πρέπει να απαγορεύεται ακόμη και στην περίπτωση βιασμού προχώρησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης τόνισε ότι σε εποχές υπογεννητικότητας όπως αυτές που διανύουμε οι αμβλώσεις δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές προκαλώντας τις αντιδράσεις του πάνελ. Οταν του έθεσαν το ερώτημα αν θα πρέπει να μην γίνεται άμβλωση ακόμα και σε περίπτωση βιασμού, απάντησε θετικά, αρνούμενος την ίδια ώρα να αναγνωρίσει ότι αυτό που γίνεται κατά τη διάρκεια ενός βιασμού δεν έχει τη συγκατάθεση της γυναίκας! “Στον έρωτα πάντα συμμετέχουν δύο” τόνισε χαρακτηριστικά

news247.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο