5,5 εκατομμύρια ευρώ για τα μεταλλεία Κίρκης

Ανακοινώσεις Σ. Φάμελλου για αποκατάσταση του χώρου

 Μια πολύ σημαντική είδηση βγήκε κατά τη διάρκεια των επαφών του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου στην Αλεξανδρούπολη. Όπως ανακοινώθηκε εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των μεταλλείων Κίρκης Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Μια περιοχή που εδώ και πολλά χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένη, παραμελημένη και ειδικοί επιστήμονες, φορείς, οικολογικές ομάδες οργανώσεις και αυτοδιοικητικοί έκρουαν τον «κώδωνα κινδύνου» για την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων ώστε να απομακρυνθούν επικίνδυνα υλικά που βρισκόταν στον χώρο των μεταλλείων αλλά και για την γενικότερη ανάγκη αναμόρφωσής του, αφού κατά καιρούς ε΄χαν κατατεθεί διάφορες προτάσεις ανάδειξης και αξιοποίησης των μεταλλείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΓΝΩΜΗ εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Υπάρχει προμελέτη στην διάθεση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και απαιτείται να γίνουν οριστικές μελέτες, ώστε το έργο να πάρει το δρόμο της ένταξης για χρηματοδότηση. Το έργο που θα έχει σαν στόχο την αποκατάσταση της περιοχής της Κίρκης θα έχει την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Γιώργος Πανταζίδης

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο