40  μαθητές ενημερώθηκαν για την υψηλή βιολογική αξία του Δάσους της Δαδιάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής γνώρισαν τη μοναδικότητα του δάσους, υιοθέτησαν συμβολικά ένα Μαυρόγυπα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης Σουφλίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς πραγμοτοποίησαν εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Μετάξης στο Σουφλί.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στο Μουσείο Μετάξης όπου έγινε ενημέρωση των μαθητών για τη μοναδική βιοποικιλότητα που φιλοξενεί ο πλανήτης και τις ανθρωπογενείς απειλές που οδηγούν σε εξαφάνιση πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας παγκοσμίως. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου και την υψηλή βιολογική αξία που συγκεντρώνει η περιοχή.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλη επιτυχία 40 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου καθώς είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την άγρια ζωή, την χλωρίδα και την πανίδα του Εθνικού Πάρκου και τις απειλές τους.
Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης και αφού ενημερώθηκαν, επισκέφτηκαν το παρατηρητήριο των αρπακτικών πουλιών με το λεωφορειάκι του Φορέα Διαχείρισης όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με κυάλια και τηλεσκόπια τους γύπες στο φυσικό τους περιβάλλον.
Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος στα μάτια των μαθητών καθώς η εκδήλωση ολοκληρώθηκε υιοθετώντας συμβολικά ένα Μαυρόγυπα (το Κ4 ) δίνοντας του το όνομα Βίκτωρ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο