«Κακώς κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για αδράνεια των Εκπαιδευτικών του Δημοσίου» δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Μπαντίκος που παρουσίασε στοιχεία για τον αριθμό των ψηφιακών τάξεων στην Περιφέρεια
Ο κ. Μπαντίκος μίλησε στην ΕΡΤ 2 για τα ψηφιακά μαθήματα μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Τα μαθήματα αυτά θα γίνονται για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και έχουν να κρατούν τον μαθητή σε επαφή με τη διδακτική ύλη, ενώ θα είναι κυρίως επαναληπτικά.
Σε σχέση με τις ηλεκτρονικές τάξεις-μαθήματα σε ό,τι αφορά την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,στον Έβρο έχουν εγγραφεί 3.078 μαθητές και συμμετέχουν 409 εκπαιδευτικοί.
Σε επίπεδο ΑΜ-Θ ανά νομό, όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη που είχε τη Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας με τους Περιφερειακούς Δ/ντες, τα στοιχεία είναι τα εξής:
Έβρος
Ψηφιακές τάξεις- Μαθήματα 718
Εκπαιδευτικοί 409
Μαθητές 3.078
Ροδόπη
Ψηφιακές Τάξεις-μαθήματα 488
Εκπαιδευτικοί 299
Μαθητές 3.197
Ξάνθη
Ψηφιακές τάξεις-μαθήματα 203
Εκπαιδευτικοί 193
Μαθητές 1.627
(εδώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός τις επόμενες μέρες, καθώς η καραντίνα στον Εχίνο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον σχηματισμό ψηφιακών τάξεων)
Καβάλα
Ψηφιακές τάξεις-μαθήματα 278
Εκπαιδευτικοί 372
Μαθητές 2.932
Δράμα
Ψηφιακές τάξεις 236
Εκπαιδευτικοί 166
Μαθητές 2.380
Ο Κ. Μπαντίκος επισήμανε ότι θα αυξηθούν οι ψηφιακές τάξεις και πρόσθεσε ότι δεν χάνεται η εκπαιδευτική χρονιά, ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα καθορισθούν χρονικά, παρακολουθώντας την κατάσταση με τον κορονοϊό στην χώρα μας τον Απρίλιο.

Ήδη οι υποψήφιοι μαθητές για τα ΑΕΙ, ξεκίνησαν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στις πανελλαδικές, μια διαδικασία που θα διαρκέσει ως τις 9 Απρίλη.
Τέλος, ο Κ. Μπαντίκος επισήμανε το τεράστιο ενδιαφέρον των Εκπαιδευτικών, για την ενεργοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος. Κακώς κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για αδράνεια των Εκπαιδευτικών του Δημοσίου. Τα πρώτα προβλήματα με το σύστημα και την πλατφόρμα για την ασύγχρονη εκπαίδευση ξεπεράστηκαν, κι όλο αυτό θα μείνει ως μια πολύτιμη παρακαταθήκη για διαχείριση ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.