18 μήνες με αναστολή σε γιατρό του ΠΓΝΑ για χρηματισμό

 Σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης ο  Πανεπιστημιακός Γιατρός του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τον Οκτώβριο είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για χρηματισμό (φακελάκι).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του γιατρού ότι δήθεν τα χρήματα που έλαβε ήταν η αμοιβή του για τις ιατρικές επισκέψεις που θα ακολουθούσαν την εγχείρηση.

«Όλες οι ιατρικές πράξεις που γίνονται εντός του νοσοκομείου είναι δωρεάν σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους» αναφέρει ο διοικητής και υπογραμμίζει: «Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια για την πάταξη της εκμετάλλευσης του πόνου και της αγωνίας των ασθενών. Ακούγονται πολλά ψευδή επιχειρήματα όπως:

α) η εγχείρηση είναι δωρεάν αλλά η μετεγχειρητική παρακολούθηση κοστίζει και γίνεται στο ιδιωτικό ιατρείο, ενώ το νοσοκομείο, και μπορεί και υποχρεούται να παρακολουθήσει μετεγχειρητικά όλους τους χειρουργημένους ασθενείς

β) η εγχείρηση δωρεάν, αλλά τα υλικά κοστίζουν ή εγώ θα σου φέρω καλύτερα υλικά από το εξωτερικό, ενώ ΟΛΑ τα υλικά παρέχονται δωρεάν από το νοσοκομείο και η ποιότητά τους εξασφαλίζεται μέσα από συνεχείς ελέγχους των αρμόδιων επιτροπών

γ) επείγει η εγχείρηση αλλά η σειρά σου θα αργήσει 1 χρόνο, ενώ στη λίστα χειρουργείου τα σοβαρά περιστατικά έχουν απόλυτη προτεραιότητα.

Μην τα πιστεύετε, ας συμβάλλουμε όλοι στην πάταξη της διαφθοράς ενημερώνοντας την αστυνομία. Το Υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής εγγυώνται α) την έγκαιρη ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του καταγγέλοντος από τίμιους γιατρούς που δεν χρηματίζονται και β) την ποινική και πειθαρχική δίωξη των γιατρών που χρηματίζονται».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο