16 θέσεις γιατρών σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο και Σαμοθράκη                

Οι ειδικότητες ανά νοσοκομείο – Προβλέπεται και θέση Παιδίατρου για τη Σαμοθράκη, το ερώτημα, όμως, είναι αν θα υπάρξει ενδιαφέρον

 Της Κικής Ηπειρώτου

Στην προκήρυξη για την πλήρωση συνολικά 943 θέσεων ιατρικού προσωπικού σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 16 θα τοποθετηθούν – εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον- σε δομές υγείας του Έβρου, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ των 16 θέσεων και αυτή του Παιδίατρου για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ένα χρόνιο και ανικανοποίητο, μέχρι σήμερα, αίτημα. Ωστόσο, επειδή αντίστοιχη προκήρυξη θέσης έγινε και από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον, ορισμένοι εκτιμούν πως το ίδιο θα γίνει και αυτή τη φορά. Η «μαγική» λέξη για να έχει μία τέτοια προκήρυξη για το νησί βάσιμες ελπίδες να έχει ευτυχή κατάληξη είναι η λέξη «κίνητρα».

Άλλωστε, κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή, πριν λίγες μέρες, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε και ο ίδιος προς τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, να υπάρχουν κίνητρα στους γιατρούς. Τα κίνητρα αυτά, πέρα από οικονομικά θα μπορούν να αφορούν και πρόβλεψη για τους γιατρούς που θα υπηρετήσουν για 3 χρόνια στη συγκεκριμένη θέση και στη συνέχεια θα μπορούν να προσληφθούν σε όποιο νοσοκομείο θέλουν.

Παρά την παραδοχή του κ. Κοντοζαμάνη, ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη Σαμοθράκη, δεν υπήρξε καμία ειδική πρόβλεψη ούτε σε αυτή την προκήρυξη. Αντιθέτως, όπως είπε στη Βουλή, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις, που δεν ικανοποιούν τους νησιώτες, όπως είναι η μετάβαση κάθε δίμηνο στρατιωτικού παιδίατρου και η πιθανή συνεργασία με ιδιώτη γιατρό για συχνότερες επισκέψεις.

Οι θέσεις και οι ειδικότητες

Οι θέσεις που προκηρύσσονται αφορούν ειδικευμένους γιατρούς του του κλάδου Ε.Σ.Υ. Προβλέπονται, πέρα από τον Παιδίατρο για τη Σαμοθράκη, διάφορες ειδικότητες για τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου.

Αναλυτικά:

 

 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 14/02/2020 ώρα 12.00 και λήγει στις 28/02/2020 ώρα 12.00.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο