Χωρίς οχηματαγωγό πλοίο ξέμεινε η Σαμοθράκη

Χωρίς πλοίο με τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων και εμπορευμάτων μένει το νησί της Σαμοθράκης αφού το πλοίο ΣΑΟΣ 2 διέκοψε από την Κυριακή και για δύο μήνες τα δρομολόγιά του.

Η εταιρεία έκανε πράξη αυτό που είχε προανήγγειλε προκειμένου να προβεί σε συντήρηση του πλοίου, ωστόσο τα προβλήματα που δημιουργούνται στην δύσκολη αυτή κατάσταση για το νησί είναι μεγάλο, μιας και δεν 03ADει βρεθεί οχηματαγωγό πλοίο που θα το αντικαταστήσει στη γραμμή.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας ζήτησε από την εταιρεία την αναβολή της έναρξης της ακινησίας του πλοίου για μία εβδομάδα, η πλοιοκτήτρια εταιρία απάντησε ότι αυτό είναι γραφειοκρατικά δύσκολο να γίνει και εξέφρασε την ανησυχία του για τις αντοχές του νησιού

Ο Δήμος Σαμοθράκης το απόγευμα της Κυριακής εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Στο θέμα της αντικατάστασης του ΣΑΟΣ ΙΙ κατά την ακινησία που ξεκινάει από αύριο, η κατάσταση μέχρι αυτή τη στιγμή Κυριακή μεσημέρι έχει ως εξής:

1. Μέχρι την Κυριακή 5/11/2017 δεν έχει βρεθεί λύση.

2. Οι επαφές του Δημάρχου με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, γενικό γραμματέα, Υφυπουργό και Υπουργό πραγματοποιούνται από την αρχή της γνωστοποίησης της ημερομηνίας της ακινησίας σε καθημερινή βάση.

3. Το Υπουργείο προσπαθεί να βρει λύση αναζητώντας πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ, κάτι που μέχρι σήμερα δεν απέδωσε. Η επικοινωνία θα συνεχιστεί και αύριο (χθες) Δευτέρα με πιθανότητα καλύτερης είδησης.

4. Ο Δήμος Σαμοθράκης εχθές το βράδυ με επείγουσα γραπτή επικοινωνία ζήτησε από την εταιρεία SAOS FERRIES να αναβάλλει κατά μια τουλάχιστον εβδομάδα την ακινησία τους ΣΑΟΣ ΙΙ. Ωστόσο το θέμα για την εταιρεία είναι περίπλοκο για λόγους ασφάλειας και προγραμματισμού, όπως απάντησε εκπρόσωπός της.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία για το Δήμο είναι ότι χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων οι αντοχές μας θα εξαντληθούν πολύ σύντομα.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε όλες τις κατευθύνσεις και όσο χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα και θα λυθεί.

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του