Φτάνουν ως τον Τσίπρα για την αυτονομία του Νοσοκομείου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσιπρα αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο, με κεντρικό αίτημα την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε από τον Δήμαρχο Παρασκευά Πατσουριδη, μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας Συλλόγων για την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, να εφαρμοστεί η απόφαση του τελευταίου διευρυμένου συμβουλίου φορέων που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, στην οποία συναποφασίσθηκε η επίσκεψη στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Έβρου Γ. Καΐσας και Τ. Δημοσχάκης, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κ. Βαφειάδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σ. Στάμος, και μέλη της επιτροπής συλλόγων.

Στα όριά του η λειτουργία του νοσοκομείου

Ο χρόνος περνά ανησυχητικά και οι τελευταίοι αποδεκατισμοί στην Παθολογική και Ορθοπεδική κλινική, φέρνουν στα όρια την λειτουργία του Νοσοκομείου. Χωρίς διάθεση τρομοκρατίας και με αφορμή τα λεγόμενα του κ. Βαφειάδη, η Παθολογική μένει με δυο γιατρούς αφού ο τρίτος εξ αυτών δεν ανανέωσε την αίτηση του να παραμείνει στο δυναμικό της, ενώ στην Ορθοπεδική κλινική υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο από τις 20 Ιανουαρίου να σταματήσει να λειτουργεί, αφού και εκεί δεν θα μπορούν να εκτελούνται χειρουργεία και εφημερίες.

Η οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου δεν εκτελεί εδώ και πολύ καιρό τα καθήκοντα της ελλείψει μηχανημάτων, αν και υπάρχουν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αφήνοντας επιπλέον ανενεργή και την β-θμια επιτροπή με δεκάδες περιστατικά να εξετάζονται πια στην Αλεξανδρούπολη.

Την ανατροπή της επικρατούσας κατάστασης όπου 15 νοσηλευτές στην Ορεστιάδα βρίσκονται εκεί για διακοπές 2 ετών με το πρόσχημα της συνυπηρέτησης και την ενσωμάτωση τους στο προσωπικό του Νοσοκομείου, ζήτησε επιτακτικά ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Σ. Σταμος καταγγέλλοντας την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί με τις ευλογίες του Περιφερειάρχη Υγείας κ. Πλωμαρίτη ο οποίος υπερβαίνει ακόμη και την απόφαση του υπουργού κ. Ξανθού η οποία ζητά να μετακινηθεί το πλεονάζον προσωπικό στα Νοσοκομεία. «Φαίνεται πως ο κ Πλωμαρίτης είναι πιο πάνω ακόμη και από τον Υπουργό», σχολίασε ο κ. Στάμος, εισπράττοντας την διαμαρτυρία του κ. Καίσα ότι, «θέλετε να χωρίσουμε τα ζευγάρια;».

Η πρόταση του Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ιεραρχώντας τα ζητήματα που τέθηκαν στην έκτακτη αυτή σύσκεψη, ως πρώτο τοποθέτησε την αυτονομία του Νοσοκομείου, δεύτερο την στελέχωση του και τρίτο το μέλλον του ΤΕΙ Νοσηλευτικής με τις επικείμενες συγχωνευσεις.

Εξήγησε απευθυνόμενος στους βουλευτές ότι στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Πρωθυπουργό της χώρας, κάτι που αποτελεί την έσχατη λύση, θα πρέπει να γίνει σαφές το μέγεθος του πληθυσμού που υπάρχει από πίσω μας και που απαιτεί και αγωνιά για το αυτονόητο

Διευκρίνισε δε πως ανεξάρτητα από το αν το Διδυμότειχου θα περιλαμβάνεται στο προς ψήφιση νομοσχέδιο μέχρι τα Χριστούγεννα, το ραντεβού με τον κ. Τσίπρα θα πρέπει να ορισθει το διάστημα 8 με 13 Ιανουαρίου, ώστε να έχει ο ίδιος άποψη της δυσχερούς κατάστασης που βρίσκεται η περιοχή.

Σύμφωνα με πρόταση του, τα μέλη που θα απαρτίζουν την επιτροπή θα πρέπει να είναι οι 4 βουλευτές του νομού, οι δυο εκπρόσωποι του Νοσοκομείου, οι 3 Δήμαρχοι αλλά και μέλη της Πρωτοβουλίας Συλλόγων για την Αυτονομία του Νοσοκομείου, θέτοντας τον εαυτό του στην διακριτική διάθεση ολων.

Άλλωστε όπως τόνισε ο κ Καισας η αυτονομία είναι δρομολογημένη, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος (προσωπική μου εκτίμηση) για την τελική έκβαση.

Κείμενο – φωτογραφίες:
Μαρία Μανάκα

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο