efhmerida1

Υπό την προστασία του υπουργείου οι καλύβες στο Δέλτα του Έβρου

«Διατηρούμε μία στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας»

Εμψυχωτικά μηνύματα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Άπνου Καμένου από τον Έβρο. Υπό την προστασία του υπουργείου οι καλύβες στο Δέλτα του Έβρου.

Στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναγκαιότητα υψηλού μαχητικού φρονήματος και ισχυρού στρατεύματος, δεδομένου ότι «δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων», καθώς και στη δυναμική της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου, αναφέρθηκε χθες υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος από την Αλεξανδρούπολη, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στον Έβρο.
«Η Ελλάδα αποτελεί τον κύριο άξονα σταθερότητας σε όλη τη Μεσόγειο. Με τις συμμαχίες που έχει ουσιαστικά χτίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά και με τις διμερείς σχέσεις με όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, έχουμε καταφέρει να είμαστε εκείνοι που αποτελούν την ελπίδα για το αύριο της ευρύτερης περιοχής, για τη σταθερότητα και την ειρήνη.
»Επιτυγχάνουμε να διατηρούμε μία στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και της διεθνούς ειρήνης. Σας διαβεβαιώνω ότι το μήνυμα γίνεται ακόμα πιο κατανοητό σε όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή των μεγάλων απότομων δραματικών αλλαγών και ειδικά στην περιοχή μας η οποία διανύει περίοδο ρευστότητας και αβεβαιότητας» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Με την απονομή ξιφών σε αξιωματικούς στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» της Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη και του διοικητή του Δ΄ Σώματος, αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη, ο κ. Καμμένος ολοκλήρωσε τη διήμερη παρουσία του στον Έβρο.
Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς κατά τον χαιρετισμό του μετά το πέρας της τελετής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως το ξίφος «αποτελεί σύμβολο δύναμης, επαγρύπνησης, τιμής, ανδρείας, καθήκοντος και συνάμα δικαιοσύνης. Αξίες που σήμερα πρέπει ν’ αφυπνιστούν στον καθένα μας» τονίζοντας πως οι αξιωματικοί αποτελούν «το μέτρο των σταθερών αξιών του στρατού και της κοινωνίας», διότι -όπως τόνισε στους αξιωματικούς- «θεωρείστε το κάλλιστο παράδειγμα προσφοράς και αυταπάρνησης».
Ευχαρίστησε στο πρόσωπο των παρόντων αξιωματικών το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων «για την εξαιρετική δουλειά, το υψηλό ηθικό, το φρόνημα και τον επαγγελματισμό» τους και διαβεβαίωσε πως το 2017 «θα είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους μας. Μια χρονιά που θα ξαναφέρει πάλι πίσω το χαμόγελο στην πατρίδα μας».

Για τις καλύβες του Δέλτα

Υπό την προστασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τίθενται πλέον οι καλύβες στο Δέλτα του Έβρου, σύμφωνα με όσα είπε ο Πάνος Καμένος από τον Έβρο, διότι «αποτελούν προκαλύμματα της εθνικής άμυνας».

Ο Υπουργός, συμφωνα με το reportal.gr, είπε ότι έχει υπογραφεί σχετική υπουργική απόφαση – το περιεχόμενο της οποίας δεν αποκάλυψε πλήρως- με βάση την οποία οι καλύβες θα συνεχίσουν να υφίστανται ως έχουν σήμερα.

Σχετικά με τα εξώδικα που δέχονται οι ιδιοκτήτες των καλυβών από το Δασαρχείο, ο κος Καμένος είπε ότι πλέον για αυτές τις υποθέσεις το λόγο θα έχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το ίδιο θα ισχύει για όσους θελήσουν να αποκτήσουν καλύβα στο Δέλτα (πέραν των υφιστάμενων).

Τέλος ο κος Καμένος είπε ότι το Υπουργείο προτίθεται να βοηθήσει στην επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου του Δέλτα του Έβρου, το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει ανενεργό, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr