Υπό κράτηση ο πρώην αρχιμανδρίτης για την υπόθεση των φυλλαδίων

Υπό κράτηση στις φυλακές Κομοτηνής βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο πρώην αρχιμανδρίτης της Αλεξανδρούπολης Ι.Κ., ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο και Σεπτέμβριο, για τη συγγραφή και διακίνηση υβριστικών φυλλαδίων κατά του Μητροπολίτη Ανθίμου, συνεργατών και ατόμων του περιβάλλοντός του.

Τα φυλλάδια, τρία τον αριθμό, είχαν προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία. Σε αυτά, ο συγγραφέας καταφέρονταν εναντίον τόσο του ίδιου του Μητροπολίτη με απίστευτες κατηγορίες, όσο και κατά συνεργατών και μελών της οικογένειάς του. Την υπόθεση κατάφερε να εξιχνιάσει η διεύθυνση ασφάλειας της Αλεξανδρούπολης, αφού συγκέντρωσε σωρεία στοιχείων γύρω από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Το δικαστήριο, πριν λίγους μήνες, επέβαλλε στον εμπνευστή των φυλλαδίων ποινές φυλάκισης 4,5 και 7 ετών, χωρίς αναστολή, οι οποίες είναι εξαγοράσιμες. Το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει ο πρώην αρχιμανδρίτης, προκειμένου να μην καταλήξει στη φυλακή, αγγίζει τις 50.000 ευρώ. Πάντως, παρ’ όλο που – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει ασκήσει έφεση, η απόφαση του δικαστηρίου είναι τέτοια, (χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα) που πρέπει να καλυφθεί η ποινή είτε με την καταβολή του ποσού είτε με την έκτισή της, ακόμη και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της ασφάλειας περίμεναν από το βράδυ της Τρίτης τον πρώην αρχιμανδρίτη, κάτω από το σπίτι όπου διαμένει στη Χηλή. Τελικά, εμφανίστηκε γύρω στις 10 το πρωί, και στην αρχή αρνήθηκε τη σύλληψή του, ζητώντας την παρουσία εισαγγελέα, όπερ και εγένετο.

Ο ΙΚ οδηγήθηκε στη συνέχεια στις φυλακές Κομοτηνής, ενώ σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη, αφού στο δικαστικό μέγαρο θα εκδικαστεί άλλη μία μήνυση εναντίον του.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του