Τραγική κατάληξη για το νεκρό άλογο της Σαμοθράκης

Το γύρο του διαδικτύου έκανε πριν λίγες ημέρες η φωτογραφία ενός νεκρού αλόγου που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο ιδιοκτήτης της σελίδας «NeaSamothrakis» Βασίλης Σπιτάλας.

Το άλογο, που βρέθηκε με δεμένα τα πίσω πόδια στην παραλία «Γιαλού» των Δαφνών, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στην περιοχή.

Ο κ. Σπιτάλας ενημέρωσε για το μακάβρριο εύρημα τόσο το Λιμεναρχείο, όσο και το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Η αστυνομία σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο ανέλαβε την πρωτοβουλία των ενεργειών προκειμένου να διερευνηθεί αλλά και να τακτοποιηθεί η ασφαλής ταφή του ζώου, προκειμένου να μην εξαπλωθούν στο νησί μας πιθανές μολύνσεις στους κατοίκους ή στα ζώα.

Τελικώς, μετά από κτηνιατρική εξέταση του ζώου, διαπιστώθηκε πως το ζώο βρίσκονταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης και στην προσπάθειά του να αποβάλει πρόωρα, απεβίωσε. Το τραγικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας είναι ότι το ζώο δεν βρίσκονταν στο νησί, αλλά ότι κάποιοι το έριξαν στη θάλασσα από άλλο μέρος, προφανώς για να το ξεφορτωθούν και για τον λόγο αυτό τα πισινά του πόδια ήταν δεμένα, προκειμένου να μπορέσουν να το σύρουν μέχρι τη θάλασσα. Στην εκδοχή αυτή συνηγορούν και οι ισχυροί νοτιάδες που έπνεαν τις προηγούμενες ημέρες.

Το ζώο θάφτηκε από τον Δήμο Σαμοθράκης και συγκεκριμένα με την ευθύνη του Αντιδήμαρχου κ. Ν. Γαλατούμου το Σάββατο 14-1-17, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που υποδείχτηκαν.Ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξ/πολης.

«Κλείνοντας αυτή η υπόθεση, θέλω να συγχαρώ για την άμεση αντιμετώπιση της υπόθεσης απότην Αστυνομία και τον Δήμο Σαμοθράκης που μέσα σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που είχαννα αντιμετωπίσουν λόγω των χιονοπτώσεων, του παγετού και των ζημιών, έδειξαν την πρέπουσα ευαισθησία και ευθύνη που απαιτούσε η περίσταση και προφύλαξαν το νησί από πιθανές μολύνσεις.Τέλος οφείλω να αναφερθώ στην συγκίνηση που μου προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι φιλόζωοι αναγνώστες και οι ενεργοί πολίτες του διαδικτύου τόσο της Σαμοθράκης όσο και των φίλων της», αναφέρει σε μήνυμά του ο κ. Σπιτάλας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο