Τρίτη αναβολή στη συζήτηση στη Βουλή για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου

 «Προκλητική αδιαφορία του υπουργού υγειάς» καταγγέλλει ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.  Σήμερα η ανοιχτή συζήτηση ενημέρωσης για την πορεία του νοσηλευτικού ιδρύματος στην πόλη του κεντρικού Έβρου μετά από κάλεσμα φορέων και τοπικών συλλόγων.

Δύο μήνες περιμένει ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, για να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτησή του στη βουλή, με μοναδικό θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Χθες, ένα 24ωρο μάλιστα πριν πραγματοποιηθεί στην πόλη των κάστρων η ανοιχτή συζήτηση πολιτών και φορέων για τα μεγάλα ζητήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, για άλλη μια φορά η συζήτηση της ερώτησης αναβλήθηκε, προκαλώντας την αγανάκτηση του βουλευτή.

Ο κ. Δημοσχάκης, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για τρίτη αναβολή της συζήτησης της ερώτησης, η οποία κατατέθηκε στις 15 Μαρτίου, με μοναδική υπαιτιότητα του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

« Δυστυχώς, ο Υπουργός δείχνει προκλητική αδιαφορία για το σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους του Β. Έβρου και οι οποίοι μέσω των κινητοποιήσεών τους διεκδικούν την αυτονομία του Νοσοκομείου, αλλά και την κάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Ο Υπουργός και ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας αναλώνονται μόνο σε επικοινωνιακές φιέστες. Για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα νοσοκομεία, όπως αυτό του νοσοκομείου Διδ/χου κρύβονται και αποφεύγουν να έρθουν στην Ολομέλεια, να δώσουν καίριες απαντήσεις αλλά και λύσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημοσχάκης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συζήτηση της ερώτησης θα οριστεί και πάλι από το Προεδρείο της Βουλής σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς τα προβλήματα του Νοσοκομείου είναι σημαντικά, χρήζουν άμεσης επίλυσης και δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Ο βουλευτής αναφέρεται και στη σημερινή ανοιχτή συζήτηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ φορέων και πολιτιστικών συλλόγων του Σουφλίου, της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου, όπου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα του Νοσοκομείου. «Όλοι περίμεναν να ακούσουν τις απαντήσεις που θα έδινε σήμερα ο Υπουργός στην Ολομέλεια, δυστυχώς όμως φαίνεται ότι ο ίδιος δεν ακούει ή αγνοεί τη φωνή του λαού. Ας γνωρίζει όμως ότι ακολουθεί η οργή του», τονίζει ο κ. Δημοσχάκης.

Ώρα αποφάσεων

Σήμερα  Παρασκευή, 12 Μαΐου και ώρα 8.00 μ.μ.  στην Αίθουσα του Θεατρικού Συλλόγου «ΘΕΑ/ΣΥ» στο Θέατρο «Ορφέας» Διδυμοτείχου (το οποίο βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 71)έχουν προσκληθεί οι Βουλευτές του Νομού Έβρου σε μία ενημερωτική συνάντηση/συζήτηση για το μέλλον του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ως πρός την Αναβαθμισμένη Λειτουργία του Ιδρύματος και για τις μέχρι τώρα και περαιτέρω δράσεις και ενέργειές τους.

Στην συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί και όλοι οι Θεσμικοί Φορείς του Νομού Έβρου. Η πρόσκληση αυτή  αποφασίστηκε μετά από Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί και συμμετείχαν όλοι οι Σύλλογοι και Φορείς του Βορείου Έβρου και όχι μόνο.

«Συλλόγοι, Φορείς και Σωματεία καθώς και ο κάθε Πολίτης του Νομού Έβρου ενώνουμε της δυνάμειςμαςώστε με μία φωνή να διεκδικήσουμε το καλό του τόπου μας, στηρίζοντας έτσι τους πρωτεργάτες της προσπάθειας αυτής, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, και όλους τους Θεσμικούς και  Τοπικούς  Φορείς. Οι ανωτέρω μαζί με τους Εκπροσώπους του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου έχουν υπογράψει το Ομόφωνο Ψήφισμα Θεσμικών Φορέων Κεντρικού και Βορείου Εβρου, στις 18 Μαρτίου 2017.

Δίνουμε έτσι στους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας,  που βρίσκονται για όλους εμάς στην πρώτη γραμμή, την δύναμη να σταθούνε μπροστά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με επιχειρήματα, για να εκφράσουν δυναμικά τις απαιτήσεις τις τοπικής κοινωνίας.

Με τελικό σκοπό, να πετύχουμε τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο» σημειώνει η συντονιστική επιτροπή  την οποία αποτελούν οι εξής:

Διεθυντής Ιατρικού Προσωπικού Νοσοκομείου

Βαφειάδης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου

Στάμος Ευστάθιος

Επιτροπή Ορεστιάδας, Διδυμότειχου και Σουφλίου

  • Μπαχαρίδου Φανή
  • Ψυράκη Αναστασία
  • Παπαδοπούλου Σοφία
  • Ορφανού Ευανθία
  • Φυδανάκης Παναγιώτης
  • Καραφείζη Ευη
  • Παπακωνσταντίνου Δημήτρης
  • Πασχάλης Κωνσταντίνος
  • Παπαδόπουλος Γρηγόριος5.
  • Μιντιούρης Απόστολος

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr