«Τιμωρία» για τους Θρακιώτες τα διόδια στη Μέστη

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών Γιάννη Σταυρίδη.

«Τεράστιο αναπτυξιακό αντικίνητρο που θα πλήξει την ευρύτερη οικονομία της περιοχής αλλά κυρίως τους δημότες και εργαζόμενους στο δήμο μας»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων σε Έβρο και Ροδόπη, λόγω της απόφασης της Εγνατίας Οδού να δημοπρατήσει την κατασκευή νέων διοδίων στη Μέστη.

Τα νέα διόδια θα είναι τα δεύτερα στην περιφέρεια ΑΜΘ και εκτιμάται ότι θα επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην μετακίνηση των κατοίκων όσο και στη μεταφορά των προϊόντων από τις εναπομείνασες επιχειρήσεις.

Σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης κάνει λόγο για μία εξέλιξη που θα λειτουργήσει ως τιμωρία για όλους τους Θρακιώτες.

Η επιστολή

Αξιότιμε κ Πρωθυπουργέ

Με την παρούσα επιστολή, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των δημοτών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών επιθυμώ να σας εκφράσω την αγωνία μας για την επικείμενη, όπως πληροφορούμαστε, λειτουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή της Μέστης, στα όρια δηλαδή των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης, που για την δική μας Π.Ε συμπίπτουν με τα διοικητικά όρια του Δήμου μας, κατά το άμεσο επικείμενο χρονικό διάστημα και σίγουρα μέσα στο 2017.

Η παραπάνω εξέλιξη, εφόσον προχωρήσει, θα αποτελέσει ένα τεράστιο αναπτυξιακό αντικίνητρο που θα πλήξει την ευρύτερη οικονομία της περιοχής αλλά κυρίως τους δημότες και εργαζόμενους στο Δήμο μας, οι οποίοι είναι και στην πλειοψηφία της χρήστες του άξονα της Εγνατίας Οδού.

Η λειτουργία ενός ακόμη σταθμού διοδίων στην Μέστη σε συνδυασμό με τα ήδη υφιστάμενο σταθμό στον Ίασμο και τον φημολογούμενο στον κάθετο άξονα Κομοτηνής –Νυμφαίας –Μάκαζα, θα δημιουργήσουν ένα «περίκλειστο» τόπο και θα τιμωρήσει πρωτίστως τους Θρακιώτες χρήστες της Εγνατίας, αφού γνωρίζετε ότι στο σημείο αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική παράλια ή άλλη διαδρομή.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μάλιστα σε μία περίοδο κορύφωσης της οικονομικής κρίσης και της πρωτοφανούς κοινωνικοοικονομικής δυσπραγίας που πλήττει τον Δήμο μας, έναν Δήμο με ιδιαιτερότητες γνωστές σε εσάς και φυσικά με τεράστια και διαχρονικά ποσοστά ανεργίας και μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Ο τόπος μας προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του βασιζόμενος σε 3 πυλώνες :την εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα, την ενίσχυση του τουρισμού και την προσέλκυση επενδυτών στο ΒΙΟΠΑ Σαπών όπου σήμερα λειτουργεί μία από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί οι τομείς θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα από την επιπρόσθετη αυτήν «φορολογία» η οποία θα προστεθεί στα ήδη σοβαρά ζητήματα αυξημένου κόστους παραγωγής που εξ αντικειμένου η Θράκη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας έχει.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να αποτραπεί η παραπάνω εξέλιξη η οποία θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στον τόπο μας και ταυτόχρονα θα προχωρήσουν εκείνες οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα τον ενισχύσουν και θα τον θωρακίσουν οικονομικά, αναπτυξιακά και δημογραφικά πριν η κατάσταση καταστεί ένα ανεπίστρεπτο πισωγύρισμα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του