efhmerida1

Σωρεία παραιτήσεων στην οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο

Σωρεία παραιτήσεων συνόδευσαν την εκλογή του Άκη Παρασκευόπουλου στην προεδρεία της ΝΟΔΕ.

Δεν διεξήχθη εκλογική διαδικασία αφού αποσύρθηκε από υποψήφιος ο Σπ. Μιχαλόπουλος ο οποίος αποχώρησε και από τη ΝΔ. Ακολούθησαν οι παραιτήσεις των Απ. Τζιτζούδη και Π. Μιχαηλίδη  από τα όργανα του κόμματος.

Ο 39χρονος Πολιτικός Μηχανικός Πολυζώης (Άκης) Παρασκευόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας. Και μάλιστα, χωρίς να πραγματοποιηθεί καν εκλογική διαδικασία, όπως ήταν προγραμματισμένη, για την Κυριακή που μας πέρασε.

Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση την παραμονή των εκλογών η εφορευτική επιτροπή και η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, την Παρασκευή 31 Μαρτίου κατατέθηκε στα αρμόδια όργανα του κόμματος η έγγραφη απόσυρση της υποψηφιότητας του κυρίου Μιχαλόπουλου Σπυρίδωνα για τη θέση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Έβρου. Μετά τα παραπάνω η εκλογική διαδικασία της Κυριακής 2 Απριλίου δεν θα διεξαχθεί. Μοναδικός υποψήφιος παραμένει ο κύριος Παρασκευόπουλος και ως εκ τούτου η Ν.ΕΦ.Ε τον ανακήρυξε Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε Έβρου.

Παραιτήσεις….

Ωστόσο, από ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος, η Νέα Δημοκρατία στον Έβρο βγαίνει τραυματισμένη από την όλη διαδικασία. Τα όσα ακολούθησαν δημιουργούν προβληματισμό για την συνοχή και την ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα της. Η εκλογή νέου προέδρου συνοδεύτηκε με σειρά παραιτήσεων  και επιστολές με ιδιαίτερες αιχμές και σκληρές εκφράσεις …

Αποχώρηση υποψήφιου προέδρου ακόμη και από το κόμμα

Ο μέχρι την παραμονή των εκλογών, υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Έβρου ιατρός Σπύρος Μιχαλόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του από τη διαδικασία , αποχωρώντας και από το ίδιο το κόμμα καταγγέλλοντάς το. Χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία τραγελαφική και δήλωσε ότι αποχωρεί από τη ΝΔ διότι «δεν είναι το κόμμα που αλλάζει με τον τρόπο και τον ρυθμό που θέλουμε να πιστεύουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς που στηρίξατε την υποψηφιότητά μου για την προεδρεία της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου, αντέχοντας σε πολλών ειδών πιέσεις τις τελευταίες ημέρες. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, ώστε να μη νομιμοποιήσω την τραγελαφική αυτή εκλογική διαδικασία της παραπλάνησης και των διπλών υπογραφών. Κατέθεσα δύο ενστάσεις, δεν έλαβα γραπτή απάντηση για καμία, δεν έλαβα καν τα έγγραφα που ζήτησα από τη Γραμματεία Οργανωτικού.
Νιώθω βαθιά θλίψη για την παταγώδη αποτυχία του εγχειρήματος της νέας κάρτας-μέλους, καθώς αποδεικνύεται ότι τα δικαιώματα των ενεργών μελών ισχύουν μόνο στη θεωρία.
Αποχωρώ από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, διότι δεν είναι το κόμμα που αλλάζει με τον τρόπο και τον ρυθμό που θέλουμε να πιστεύουμε. Παρόλες τις προσπάθειες του Προέδρου για ανανέωση του κόμματος και αλλαγή νοοτροπίας, είναι προφανές ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα χώρος για το «νέο». Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ρημάζει τη χώρα κι εμείς δείχνουμε ανικανότητα να συνεργαστούμε ακόμα και για τα μικρότερα εσωτερικά μας θέματα.

Καλούς αγώνες σε όλους σας και να είστε καλά.

Σπυρίδων Μιχαλόπουλος»

Ακολούθησε ο γραμματέας της ΝΟΔΕ

Μετά την απόσυρση από την υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Έβρου της Ν.Δ., του Σπύρου Μιχαλόπουλου, ήρθε μετά η δεύτερη ηχηρή παραίτηση του κου Απόστολου Τζιτζούδη από τη θέση του γραμματέα του κόμματος στον Έβρο και από την θέση του εκλεγμένου υπευθύνου Παιδείας του νομού. «Αντιλαμβάνομαι πλέον ότι η Ν.Δ . στο νομό αποπροσανατολίζεται από τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις της» σημειώνει και κάνει λόγο «για «αυλικούς» του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τη θέλησή του ιδίου για αλλαγή και συμφωνία αλήθειας, η οποία μετατρέπεται σε συμφωνία αναλήθειας»

«Άλλωστε «δεν είμαστε και εκκλησία» όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα μεγαλύτερα στελέχη της ΝΔ σε συνάντηση σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης αφού αρχικά είχαμε εκφράσει τα παράπονα μας και τις διαφωνίες μας στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος. Θα ήθελα να δω τη ΝΟΔΕ Έβρου πραγματικά ανανεωμένη και απαλλαγμένη από παραμάγαζα και παράκεντρα παλαιοκομματικού τύπου. Την ώρα που η σημερινή ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της, δεν μπορώ δυστυχώς να συνεχίσω σε μία διοίκηση – θέατρο παραλόγου, όπου κάποιοι κοιτάνε το ατομικό τους συμφέρον και όχι το κοινό. Είμαι πεπεισμένος ότι οποιοσδήποτε άλλος στη θέση μου μόνο με ιδιοτελή κριτήρια θα παρέμενε, αφού φαίνεται ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές» υπογραμμίζει ο κος Απόστολος Τζιτζούδης

Νέα παραίτηση από Π. Μιχαηλίδη

Σειρά έλαβε και ο κος Παύλος Μιχαηλίδης του Σάββα, ο οποίος με ανακοίνωσή του δήλωσε την παραίτησή του από την θέση του Θεματικού Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου και Αγοράς της ΝΟΔΕ Έβρου σημειώνοντας ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση αναφέρονται αναλυτικά στην επιστολή που απέστειλα αρμοδίως.
Ο κ. Μιχαηλίδης σε δήλωσή του αναφέρει:
Με αίσθημα ευθύνης και για λόγους συνέπειας στις αρχές μου και στα πιστεύω μου όσον αφορά την ανάμιξη στα κοινά υπέβαλα πριν λίγη ώρα την παραίτησή μου στα αρμόδια όργανα του κόμματος από την θέση του Θεματικού Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου και Αγοράς της ΝΟΔΕ Έβρου. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση αναφέρονται αναλυτικά στην επιστολή που απέστειλα αρμοδίως.
Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους της ΝΟΔΕ που συνεργάστηκαν μαζί μου μέχρι τούδε. Η ταπεινότητά μου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό του τόπου μας και να αντιμάχεται την όποια καταστροφική κυβερνητική πολιτική και σαν άτομο και από όποια θεσμική θέση κατέχει.
Με τιμή

Παύλος Σ. Μιχαηλίδης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr