Συγκινητική και αποθεωτική υποδοχή στο χρυσό παιδί

Μοναδικές στιγμές έζησε κατά την άφιξή του στα μέρη μας ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Τόσο ο «χρυσός» παραολυμπιονίκης όσο και ο 5ος στον κόσμο Δημήτρης Καρυπίδης «πνίγηκαν» στις αγκαλιές του κόσμου που έσπευσε στο αεροδρόμιο.

Στιγμές μοναδικές που θα του θυμούνται καιρό έζησαν ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης,  η οικογένειά του και ο προπονητής του Τάσος Καλιτσάρης. Αυτό που έζησαν ήταν πλευρά από κάθε προσδοκία. Χιλιάδες ήταν , χωρίς υπερβολή , αυτοί που έσπευσαν να υποδεχθούν και να αποθεώσουν, μαζί με τον συναθλητή του Δημήτρη Καρυπίδη 5ο στον κόσμο, τον χρυσό παραολυμπιονίκη του Ρίο.

Μιχαλεντζάκης

Ο Δημοσθένης το «χρυσό» παιδί του Έβρου  , έγινε δεκτός από αποθεωτική υποδοχή, που εκτός από το γνωστό σκηνικό των θεσμικών αρχών, πλήθος ήταν ο κόσμος που αυθόρμητα έσπευσε να τον χειροκροτήσει . Ιδιαίτερα δε στις Φέρες, τον τόπο του, όλη η περιοχή βγήκε στους δρόμους και η «νύχτα έγινε μέρα», ενώ συμβολικά ενός τοίχος γκρεμίστηκε όταν κατέφθασε,  και οι κάτοικοί του έπεσαν στην αγκαλιά του.

Νωρίτερα, στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης Μιχαλεντζάκης και Καρυπίδης, έγιναν δεκτοί με συνθήματα, τύμπανα και καπνογόνα δημιούργησαν ατμόσφαιρα γηπέδου και αποθέωσης, με τους νεαρούς κολυμβητές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ) που ανέδειξε τον Δημοσθένη να δίνουν το ξεχωριστό χρώμα

Μιχαλεντζάκης

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αναφερόμενη στους Δημοσθένη και Δημήτρη, «τα παιδιά αυτά, με περίσσευμα ήθους, ψυχικού και σωματικού σθένους, με επιμονή, μεθοδικότητα και εμπιστοσύνη στη σκληρή δουλειά, με υπέρβαση του εαυτού τους, με ατομικές στερήσεις αλλά και αισιοδοξία, έγιναν παράδειγμα προς μίμηση, φάρος φωτεινός για όλα τα ελληνόπουλα και έδειξαν σε όλους τον τρόπο με τον οποίο αυτά που φαντάζουν αδύνατα γίνονται δυνατά και τα όνειρα πραγματικότητα. Αρχές και αξίες που αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Σήμερα όσο ποτέ πριν, είναι επιτακτική η ανάγκη ανάδειξης παιδιών σαν το Δημοσθένη και το Δημήτρη, για να μας τις θυμίζουν και να εμπνέουν έναν ολόκληρο λαό που πασχίζει να ανασυνταχθεί από τα συντρίμμια του.

Μιχαλεντζάκης

Θερμά συγχαρητήρια στους προπονητές τους, Τάσο Καλλιτσάρη και Γιώργο Τυλιγαδά, καθώς και στις οικογένειες των αθλητών, που παράλληλα με τα παιδιά τους έδιναν τον δικό τους ξεχωριστό καθημερινό αγώνα, η συμβολή των οποίων στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος ήταν ανεκτίμητη.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, διαθέτοντας πλέον ένα κολυμβητήριο «στολίδι» – όμοιο με το ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ρίο στο οποίο οι κολυμβητές μας πραγματοποίησαν τις μεγάλες επιτυχίες τους –  και αυτή η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και μέσο να βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια τόσο αυτών όσο και των υπολοίπων παιδιών που κολυμπάνε στις πισίνες του, χτίζοντας τις μεγάλες επιτυχίες που έρχονται».

Μιχαλεντζάκης

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης υποδέχτηκε τους Παραολυμπιονίκες αθλητές και προπονητές του. Την τιμητική του είχε ο χρυσός παραολυμπιονίκης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης που αποθεώθηκε από τους συναθλητές του, την οικογένειά του, τους φίλους του και συμμαθητές του, τους αθλητές των άλλων κολυμβητικών ομίλων αλλά και από απλούς πολίτες που μετέβηκαν στο αεροδρόμιο για τον υποδεχτούν.

Κανείς βέβαια δεν ξέχασε τον 5ο Ολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη, τον προπονητή του Τυλιγιαδά Γιώργο και φυσικά τον προπονητή του χρυσού Ολυμπιονίκη, Τάσο Καλιτσάρη.

Για μια ακόμα φορά τους ευχαριστούμε όλους για τις μεγάλες στιγμές που μας χάρισαν και κρατάμε την υπόσχεση του χρυσού Ολυμπιονίκη: να τον χαρούν περισσότερο οι συναθλητές του στο δικό μας σπίτι, το κολυμβητήριο.

Μιχαλεντζάκης

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του