Στο κράτος επιστρέφει το κτίριο του παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Παραιτείται από τη διεκδίκηση του η διοίκηση του ΠΓΝΕ – οποίος έχει αξιόπιστη πρόταση μπορεί να το διεκδικήσει, λέει ο Δ. Αδαμίδης.

«Καμπανάκι» από Μιχαηλίδη για τον κίνδυνο να περάσει το κτίριο στο ΤΑΙΠΕΔ.

Την απόφαση να παραιτηθεί από τη δικαστική διεκδίκηση, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση, του ρημαγμένου νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στην οδό Δήμητρας, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης. Έτσι, το κτίριο περνά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και κατ’ επέκταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όποιος λοιπόν επιθυμεί να το διεκδικήσει θα πρέπει να απευθυνθεί στο κράτος, έχοντας μία αξιόπιστη πρόταση για την αξιοποίησή του.

Η έκταση που βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο είχε παραχωρηθεί πριν πολλές δεκαετίες από το υπουργείο Γεωργίας, τότε, προς το νομικό πρόσωπο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στην πορεία και μετά τη μετεγκατάσταση στη Δραγάνα, παραχωρήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος αξιοποιήθηκε από άλλες υπηρεσίες, μεγάλο όμως μέρος του έμεινε αναξιοποίητο, εξελίχθηκε σε κουφάρι, στο οποίο λίγα πράγματα έχουν απομείνει, αφού άγνωστοι αφαίρεσαν από καλώδια μέχρι κουφώματα. Η προηγούμενη διοίκηση είχε ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα, προκειμένου να αποκτήσει την κυριότητα του κτιρίου και να το αξιοποιήσει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Οι συζητήσεις για την αξιοποίησή του, πολλές. Από δικαστικό και αστυνομικό μέγαρο, μέχρι στέγαση δημοσίων υπηρεσιών και δομών υγείας.

Η σημερινή διοίκηση μελέτησε τις δυνατότητες αξιοποίησης του κτιρίου, βρήκε ωστόσο ότι θα χρειάζονταν μία σειρά από πολύ χρονοβόρες και κυρίως κοστοβόρες διαδικασίες. Άλλωστε, μεγάλο εμπόδιο θεωρείται και η αμφίβολη κατάσταση του κτιρίου σε ό,τι αφορά την στατική του ικανότητα. Έτσι, αποφασίστηκε να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του κτιρίου, ώστε αυτό να παραχωρηθεί στην Αποκεντρωμένη, δηλαδή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και από εκεί να το διεκδικήσουν οι τοπικοί φορείς, καταθέτοντας τις προτάσεις τους.

Το παλιό νοσοκομείο εξελίχθηκε σε κουφάρι, στο οποίο λίγα πράγματα έχουν απομείνει, αφού άγνωστοι αφαίρεσαν από καλώδια μέχρι κουφώματα

Παρέμβαση Μιχαηλίδη

Τους προβληματισμούς του εξέφρασε χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum, μετά τις δηλώσεις του διοικητή, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης. Όπως ανέφερε σε σχόλιό του, «μετά την σημερινή είδηση της δικαστικής παραίτησης διεκδίκησης του χώρου από την διοίκηση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ο κοινός στόχος όλων των τοπικών φορέων, θα πρέπει να είναι η αποτροπή μεταφοράς του συγκροτήματος στο υπερ-Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και κυρίως στο ΤΑΙΠΕΔ!».

Το παλιό νοσοκομείο εξελίχθηκε σε κουφάρι, στο οποίο λίγα πράγματα έχουν απομείνει, αφού άγνωστοι αφαίρεσαν από καλώδια μέχρι κουφώματα

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του