Στην Α’ κλιματική ζώνη ο Έβρος για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Η ένταξη του νομού Έβρου στην Α΄ κλιματική ζώνη αποφασίστηκε, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών περί χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, αφού επανεξετάστηκε η κατανομή των περιοχών στις κλιματικές ζώνες.

Έτσι, δικαιώνεται και πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας προ διημέρου , για την άδικη αντιμετώπιση του παραμεθόριου Έβρου σε σχέση με άλλες περιοχές . Υπενθυμίζεται ότι με ερώτησή της στη Βουλή η κα. Γκαρά Αναστασία, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου ανέδειξε το ζήτημα της άνισης κατανομής των περιοχών της Ελληνικής επικράτειας στις κλιματικές ζώνες για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και υπογράμμισε τα προβλήματα που προκαλούν οι αποκλίσεις στη θερμοκρασία και στα καιρικά φαινόμενα κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο ακόμη και μέσα στα όρια ενός και μόνο νομού.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στο δικό μας νομό, καθώς οι θερμοκρασίες που σημειώνονται στο Βόρειο και στο Νότιο τμήμα του ν. Έβρου παρουσιάζουν απόκλιση της τάξεως των 5-8 Βαθμών Κελσίου. Οι χιονοπτώσεις στο Βόρειο Έβρο είναι έντονες και συχνές με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η ένταξη του Νομού Έβρου στην Α’ κλιματική ζώνη για το επίδομα θέρμανσης από την Β’ ζώνη στην οποία βρίσκονταν, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και η αλλαγή αυτή συνιστά αποκατάσταση μια μεγάλης αδικίας σε βάρους του νομού μας. Πρακτικά σημαίνει ότι σχεδόν διπλασιάζεται η ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που επιδοτείται. Έτσι η ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο αυξάνεται από το 15 στα 25 λίτρα για την κύρια κατοικία, η συνολική ανώτατη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης ανά κύρια κατοικία αυξάνεται από τα 1200 λίτρα στα 2000 λίτρα για τον άγαμο και στα 2500 λίτρα από 1500 λίτρα για τον έγγαμο.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν ως δικαιούχους:

• άγαμους με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ

• έγγαμους έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί

• για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο εισοδήματος διαμορφώνεται τα 22.000 ευρώ (το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο)

• Η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο